- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή: Ευρύτατη συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων στις Επιτροπές
Το ΜεΡΑ25 που εμμένει στην αρνητική του στάση
Oλοκληρώθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.
Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και με ευρύτατη συναίνεση, καθώς όλα τα κόμματα, πλην του ΜεΡΑ25 που εμμένει στην αρνητική του στάση, ολοκληρώθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σε πρώτη ανάγνωση, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.
Ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι η δήλωση του εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργου Κατρούγκαλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά.
«Είναι θετικές οι αλλαγές. Είμαστε σαφές πιο κοντά στο να υπερψηφίσουμε πολλά από τα άρθρα. Ικανοποιήθηκαν δύο βασικά αιτήματα μας από τα τέσσερα που είχαμε θέσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αδιάβλητο και διαφανές εκλογικό σύστημα και για αυτοτελές δικαίωμα του εκλέγεστε των ελλήνων του εξωτερικού, ενώ έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, η επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων καθώς και η νομοθετική πρόβλεψη να εγκρίνονται από τα 2/3 της Διακομματικής Επιτροπής η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.
«Το κλίμα είναι πολύ θετικό όπως διαμορφώνεται, ανταποκρινόμαστε με ανοιχτό πνεύμα σε πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν», επεσήμανε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κλείνοντας τη συζήτηση και αφήνοντας ανοιχτό κατά τη συζήτηση του σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσει σε νέες βελτιώσεις.
Θετικά είναι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που χαρακτήρισαν θετικές τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις και έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ενώ μόνο το ΜεΡΑ25 εμμένει στις προτάσεις του ενώ ζητά να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους όσοι έχουν πρόσφατα φύγει στο εξωτερικό και όσοι λείπουν 25 με 30 χρόνια να ψηφίζουν σε εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.