- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης σε Επιτρόπους: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της ΕΕ
Τι απάντησαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιόχανσον λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
«Δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε για το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος Σχοινά και Γιόχανσον.
«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναμένουμε τη βοήθειά σας, μια σταθερή πολιτική της Ένωσης για την αντιμετώπισή του και μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των ελληνικών αρχών». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την έναρξη της σύσκεψης για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.
Όπως είπε, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη γίνεται πριν από την επίσκεψη των δύο Επιτρόπων στην Άγκυρα, την Παρασκευή, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.
Από τη μεριά του, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινά η συζήτηση από την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Ανέφερε, μάλιστα, πως θα συζητηθούν η αλληλεγγύη, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.
«
«Θεωρούμε πως η Ελλάδα θα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου» ανέφερε, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει στη συνέχεια: «Η Ελλάδα έχει ήδη συνεισφέρει, με νέες προτάσεις για τον μηχανισμό επιστροφών αλλά και για το "Δουβλίνο 2", καθώς και με ένα λογικό και υλοποιήσιμο πλαίσιο για τη διαμοίραση του "βάρους" στην ΕΕ».
Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα συμβάλει με ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.