- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Δένδιας: Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει
Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών προς την Άγκυρα για το μεταναστευτικό
Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς την Τουρκία: Δεν θα την αφήσουμε να εκβιάζει, χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές.
Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να θεωρήσει ότι το μεταναστευτικό είναι διμερές ζήτημα, ούτε να εκβιάζει τη χώρα, χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε: «Δεν είναι πάντα εύκολο να συνεννοηθείς με την τουρκική πλευρά, ακόμα και σε πράγματα στα οποία το δίκαιο και το ορθό και το νόμιμο και το ηθικό είναι προφανές».
«Η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια καταρχήν να εξηγήσει και στην Τουρκία ότι υπάρχουν δεδομένες υποχρεώσεις και η κυβέρνηση κάνει μια εσωτερική προσπάθεια να οργανώσει ένα σύστημα χειρισμού των μεταναστευτικών ροών που να θωρακίζει τη χώρα και τα σύνορά της» εξήγησε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αριθμοί μεταναστών και προσφύγων αυτήν τη στιγμή υπερβαίνουν και τις υπάρχουσες δυνατότητες του συστήματος. Επομένως, πρέπει το σύστημα αυτό να εξελιχθεί πάρα πολύ γρήγορα. «Υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι -και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το κάνει- να θωρακίσει τη χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα στο έρμαιο των τουρκικών βουλήσεων, εάν η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της» ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας.
Και πρόσθεσε: «Σε εμάς η Τουρκία μπορεί να βρει έναν σοβαρό και ειλικρινή συνομιλητή, ο οποίος καταλαβαίνει και τα τουρκικά προβλήματα. Η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα είναι αυτή που -παρά τη συμπεριφορά της Τουρκίας- σε διάφορα θέματα δεν τα συνέδεσε και στήριξε το αίτημα της Τουρκίας για να τύχει οικονομικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία αυτά πρέπει να τα αντιληφθεί και να τα εκτιμήσει».
Παράλληλα, τόνισε πως η προμήθεια των 10 επιπλέον ταχυπλόων σκαφών είναι «ένα καλό βήμα για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων». Γνωστοποίησε, επίσης, ότι έπρεπε να υπάρχει ήδη στη θέση του το εξελιγμένο σύστημα καμερών και επιτήρησης, το οποίο «θα μας επέτρεπε να βλέπουμε την κίνηση αυτών που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, πολύ πριν μπουν στις βάρκες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.