Πολιτικη & Οικονομια

Κωνσταντόπουλος για Novartis: Πολιτικές γελοιότητες και φαυλότητες

«Είναι αθλιότητα η ιστορία των προστατευομένων μαρτύρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
konstantopoulos1
Νίκος Κωνσταντοπουλος © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Όλο αυτό το σκηνικό, παραπέμπει σε θεσμικές αθλιότητες και σε πολιτικές γελοιότητες», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για τη Novartis.

Για «θεσμικές αθλιότητες» και «πολιτικές γελοιότητες και φαυλότητες»  έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο  Action24 ανέφερε οτι η υπόθεση Novartis είναι στίγμα του δημοσίου βίου, τονίζοντας πως η δικαιοσύνη «δεν είναι ούτε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ούτε η κυρία Τουλουπάκη, ούτε η κυρία Δημητρίου, ούτε η κυρία Θάνου, ούτε ο κ. Αθανασίου».

«Όλο αυτό το σκηνικό παραπέμπει σε θεσμικές αθλιότητες και σε πολιτικές γελοιότητες. Και φαυλότητες. Είναι κατάντημα για τον δημόσιο βίο της χώρας. Επιτρέψτε μου μία γενικότερη παρατήρηση. Τούτος ο έρμος ο τόπος, την ώρα που συντελούνται κοσμογονικές εξελίξεις, ασχολείται ψάχνοντας να βρει ψύλλους στα άχυρα. Το '89 που άλλαζε ο κόσμος, ασχολιόμασταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το 2000 και μετά, που στα Βαλκάνια γινόντουσαν οι πόλεμοι και στο Ιράκ επίσης, εμείς ασχολούμασταν με τη νέα μεγάλη ιδέα του έθνους, που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σήμερα, που γύρω μας συντελούνται φοβερής σημασίας γεωπολιτικές ανακατατάξεις, εμείς ασχολούμαστε με το θέμα της Novartis και δεν μπορούμε να το λύσουμε», ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Είναι αθλιότητα η ιστορία των προστατευομένων μαρτύρων. Όλοι τους ξέρουν, όλοι τους χρησιμοποιούν, αλλά θεσμικά τους οχυρώνουμε ώστε να τους εμφανίσουμε ως αξιόπιστους μάρτυρες. Είναι αθλιότητα και θεσμική. Όλες αυτές οι φλυαρίες και οι φιλολογίες που έχουν διατυπωθεί είναι που με αναγκάζουν να μιλήσω για γελοιότητες», τόνισε και συνέχισε:

Δεύτερον. Είναι αθλιότητα στο σκηνικό που στήθηκε στη Βουλή. Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίε,ς οι οποίες μένουν. Η φωτογραφία της Βουλής, με τις 10 κάλπες, την κυβέρνηση να καγχάζει και την κυβερνητική πλειοψηφία να χειροκροτεί είναι αθλιότητα. Θα μείνει στίγμα στον δημόσιο βίο της χώρας.

Τρίτον. Αυτά που συντελούνται τώρα. Η Novartis ελέγχεται διεθνώς. Γιατί ελέγχεται; Για αθέμιτες πρακτικές με τις οποίες μεγιστοποίησε τον τζίρο της. Εάν στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες αθέμιτες πρακτικές, είναι εύκολο να διατυπωθεί. Εγώ δεν είδα το ελληνικό Δημόσιο να κάνει καμία αγωγή εναντίον των εταιρειών που βαρύνονται για ενεργητικές δωροδοκίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ