- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Ορθά παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ
Τι συνέστησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου
Η Φώφη Γεννηματά συνέστησε ευθύνη και αυτοσυγκράτηση ενόψει του Πολυτεχνείου – Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ
Ευθύνη και αυτοσυγκράτηση, ενόψει του Πολυτεχνείου, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει τον αγώνα φοιτητών για δημοκρατία και για ελευθερία, ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την τροποποίηση στους Ποινικούς Κώδικες.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η θέση του κόμματός της είναι σαφής και κατηγορηματική: «Ανοιχτά πανεπιστήμια χώρος διακίνησης ιδεών, ασφαλή για φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είμαστε ταυτόχρονα απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας», είπε η κ. Γεννηματά.
«Γι’ αυτό εξ άλλου και επέμενα το καλοκαίρι να ψηφίσουμε ένα νόμο όλοι μαζί. Ένα νόμο που θα προστάτευε αποτελεσματικά τα Πανεπιστήμια, όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις,- όπως ορθά παρενέβη η αστυνομία για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ- αλλά δεν θα επέτρεπε την αδικαιολόγητη βία, όπως αυτή που έδειξαν δυστυχώς την προηγούμενη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, την οποία με τη δική μας διάταξη θα είχαμε αποφύγει» ανέφερε ακόμη.
Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , η κ. Γεννηματά, ανέφερε πως «θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε διαρκώς εγκλωβισμένοι σε ένα δίλημμα. Είτε τυφλή βία είτε θα επιστρέψουμε στον αυταρχισμό που επαναφέρει η ΝΔ ως κύρια επιδίωξη. Λέμε καθαρά όχι και στις δύο επιλογές, γιατί και οι δύο οδηγούν σε κλειστά πανεπιστήμια. Η μια από τις μπαχαλάκηδες και η άλλη από επικίνδυνες συγκρούσεις».
Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis στην οποία, όπως σημείωσε μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα. «Τα πειθήνια όργανα του παραμένουν πιστά στο σχέδιο και προσπαθούν έστω και στο τέλος να νομιμοποίησουν αστήρικτες και καθοδηγούμενες ενέργειες», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ τόνισε ότι ποινική δίωξη που παραγγέλθηκε κατά του Α.Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής ενός συστήματος που αποδομείται. Μια μόλις ημέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αφαίρεση του φακέλου από την κ. Τουλουπάκη αυτή έσπευσε να κάνει δίωξη»,πρόσθεσε.
«Κυνικά και απροκάλυπτα προσέθεσε ένα κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας. Παρά τα εμπόδια και τα προσκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και τη στροφή του τώρα, η Προανακριτική ξεκίνησε από χθες την ουσιαστική της λειτουργία. Είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση έχουν αποτύχει. «Χωρίς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, χωρίς πρόγραμμα μετεγκατάστασης, χωρίς φύλαξη συνόρων, ζητώντας μόνο μικροδιευκολύνσεις δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα ξεπεραστεί: όσο τα κλειδιά της λύσης παραμένουν στον Ερντογάν, αυτός εκβιάζει.
Για τις συζητούμενες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «από την απόλυτη ιδεοληπτική καθαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουμε στο άλλο άκρο. Η μέση οδός είναι ουτοπία. Περιμένουμε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στην ερώτηση που καταθέσαμε».
Αιχμές άφησε και για την διάταξη περί επαναφοράς της βλασφημίας που απεσύρθη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «απόπειρα νεκρανάστασης του. Περνιέστε και για φιλελεύθεροι. Καλώς το αποσύρατε, κακώς το σκεφτήκατε εξαρχής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη για την απιστία τραπεζικών στελεχών τονίζοντας ότι η προτεινόμενη διάταξη ενέχει σοβαρά ζητήματα νομικά ίσως και συνταγματικά και πως εισάγει εξαιρέσεις χωρίς επαρκή αιτιολογία ζητώντας να γίνει δεκτή η πρόταση που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής με την οποία επιχειρείται να συγκεράσει και την ρύθμιση και την ασφάλεια δικαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό που έγινε στη χώρα το 2015», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης
Η αντιπολίτευση υπερψήφισε όλες τις άρσεις ασυλίας
«Θα είμαι εκεί έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
«Δεν υπήρξε κανένα αδίκημα το οποίο τέλεσα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
«Οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ παραμένουν στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», τόνισε ο Υπουργός
«Εάν ο λαός θέλει να φύγει η ΝΔ, επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ»
Το σχόλιο για τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό
«Σας ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας», τόνισε ο βουλευτής κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια
«Να μην υπάρξει καμία σκιά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
«Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον προέχει να προστατεύσω το όνομα μου», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ
Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.