- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020
Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
Οι τιμές των φαρμάκων δεν πρόκειται να αυξηθούν μέσα στο 2020 δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αμέσως μετά ανακοίνωσε πως οι τιμές των φαρμάκων δεν πρόκειται να αυξηθούν μέσα στο 2020.
«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει προεκλογικά "το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή"», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως το υπουργείο Υγείας έρχεται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση, νομοθετώντας όχι μόνο για μηδενικές αυξήσεις αλλά και για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων ως 7%.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για το κράτος ενώ μειώνεται και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. «Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε νομοθετήσει για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10%. Εμείς ερχόμαστε να νομοθετήσουμε 0% αυξήσεις και μέχρι 7% μειώσεις. Για το 2020 δεν θα υπάρχει αύξηση σε καμία τιμή φαρμάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί οριζοντίως, παντού, χωρίς κανέναν αστερίσκο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.