- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κεραμέως - Φίλης: Πρόθεση για συγκλίσεις στα θέματα Παιδείας
Συνάντηση για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Tην ανάγκη συγκλίσεων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, εξέφρασαν και Κεραμέως - Φίλης.
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία έγινε σε καλό κλιμα, και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις μεταξύ τους, ωστόσο εξέφρασαν την πρόθεση να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
«Για την κυβέρνηση, η Παιδεία είναι ίσως το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήταν ζητούμενο για εμάς να ξεκινήσει ο διάλογος νωρίς», επισήμανε η κ. Κεραμέως.
«Προφανώς υπάρχουν ιδεολογικές αποστάσεις και ιδεολογικές διαφορές. Θέλουμε όμως να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις και συναινέσεις ειδικά στα θέματα παιδείας. Να σκεφτούμε πάνω από κόμματα, για τους μαθητές, τους φοιτητές και την εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός.
«Υπάρχει απόσταση», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Φίλης. «Θέλουμε, όμως, να γίνεται διάλογος και να επιδιώκονται συγκλίσεις. Η Παιδεία για μας είναι κοινό καλό», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί τον όρο με τον οποίο προσέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο. «Ήρθαμε στον διάλογο για να υπερασπιστούμε την πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις για αλλαγές, γιατί προφανώς μπορεί να χρειαστούν, με βάση τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει με τις δυνατότητες που έχει πλέον η χώρα μας εκτός μνημονίων, ούτως ώστε να προχωρήσουμε στην εκπαίδευση της ανάπτυξης, από την εκπαίδευση των μνημονίων», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Φίλης επανέλαβε την ανάγκη μόνιμων διορισμών. «Εφόσον υπάρχουν κενά υπάρχει ανάγκη διορισμών», είπε.
Η υπουργός, από την πλευρά της, απάντησε ότι «οι επιλογές στα οικονομικά έγιναν σε μεγάλο βαθμό από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπ´ όψιν».
Σημειώνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του υπουργείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.