Πολιτικη & Οικονομια

Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Δήλωση «βόμβα» -Τι αποκάλυψε για το 2014

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
voutsis1
Νίκος Βούτσης © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δήλωση «βόμβα» του Νίκου Βούτση. «Ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση». Τι αποκάλυψε για το 2014.

Σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βούτσης μίλησε για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αποκάλυψε ακόμα ότι «υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογική προεδρία», και αναφέρθηκε στο πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

«Μπορούμε πια να μιλήσουμε για το ότι υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρούσαμε το 2014 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την εκλογική προεδρία ή δεν θα προχωρούσαμε. Με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε, και την εκτίμηση που είχαμε από αυτές τις πληροφορίες για το πόσο ετοιμάζονταν οι ξένοι κλπ κλπ είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό ενδεχομένως» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε ερχόντουσαν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Δηλώσεις Βούτση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ