- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζερεφός: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα
«Η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται»
Ο αγροτικός τομέας θα υποστεί τις δυσμενέστερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, Χρήστος Ζερεφός.
Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας εξέφρασε ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζερεφός, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Ο κ. Ζερεφός επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα ανέλθει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας. Τις δυσμενέστερες συνέπειες, σύμφωνα με τον γνωστό περιβαλλοντικό ερευνητή, θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής.
«Θα είμαστε χωρίς επιστροφή, όταν το ακραίο γίνει σύνηθες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, τονίζοντας ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».
Αναφερόμενος στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων είπε πως ενώ παλιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.