- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παπαδημητρίου: Απαράδεκτα φθηνό το νερό, εξωφρενική η σπατάλη του
«Να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων»
Η τοποθέτηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου που προκάλεσε αίσθηση: «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική».
Αίσθηση προκαλούν τα όσα ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος για το νερό και την τιμή του.
«Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα, που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.
«Άρα, θα ήταν καλό για την επιτροπή να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, όταν πρόκειται για τις χρήσεις, οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα του ανθρώπου πέραν των αγροτικών και των άλλων χρησιμοτήτων» προσέθεσε επίσης.
Η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Παπαδημητρίου, λέγοντάς του: «Θα ήθελα κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες σε σχέση με ο τι αναφέρεστε, όταν αναφέρατε την τιμολόγηση του νερού. Θέλετε να συζητήσουμε το θέμα της τιμολόγησης του νερού; Πώς ακριβώς το εννοείτε, για να το καταγράψω σωστά».
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου της απάντησε: «Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές οι οποίες δεν αποτρέπουν την ορθολογική και σωστή χρήση του ύδατος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν, ίσως, τους πόρους. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή…».
Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», υπογραμμίζει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.