- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λοβέρδος: Ο Τσίπρας επωφελήθηκε πολιτικά από τη Novartis
Έδειξε ως «ηθικό αυτουργό» της υπόθεσης τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Ως «πολιτικώς επωφεληθέντα» από την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων της Novartis χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ως «πολιτικώς επωφεληθέντα» από την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων της Novartis χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαφοροποιώντας το ρόλο του από αυτόν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής πρέπει να αφορά αποκλειστικά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, όχι τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν πρέπει ο πολιτικώς επωφεληθείς από αυτή την ιστορία, που είναι ο κ. Τσίπρας, να ταυτιστεί με αυτόν που μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι ο Παπαγγελόπουλος και στον επωφεληθέντα. Ανήκει στους επωφεληθέντες ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. «Να μην γλιστρήσουμε σε λύση εξεταστικής, γιατί γίνεται για τα πράγματα, όχι για τα πρόσωπα, συνεπώς εκεί ο Τσίπρας θα διεκδικούσε ρόλο διογκωμένο… Θα ήθελε να γίνει η αφελής κίνηση εναντίον του» σημείωσε.
«Αν ήθελε, με τον αριθμό των βουλευτών που έχει, θα μπορούσε να προτείνει μόνος του εξεταστική… Θέλει διογκωμένο ρόλο για να βρει αντιπολιτευτικό στίγμα» σημείωσε.
«Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε τεράστιο σφάλμα… Παραμονές εκλογών στον ΣΚΑΪ έκανε το τεράστιο σφάλμα να πει ότι η Νovartis σε ό,τι αφόρα τα ομολογά που πήρε αντί των οφειλών του δημοσίου είχε εσωτερική ενημέρωση και προεξοφλούσε τα ομολογά αυτά. Κατηγορία ψευδομάρτυρα κουκουλοφόρου που υποτίθεται ότι αφορούσε το 2010 που ως κυβέρνηση δεν είχαμε σκοπό περικοπή και κούρεμα ομολόγων PSI, οποίος το ήξερε ήταν μάγος και προφήτης» σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.
«Η εισαγγελία το έφαγε ως πλήρως αναληθές και γελοίο… Αρά άλλος ο πολιτικώς επωφεληθείς και επωφελούμενος, κι άλλος αυτός που ηθικά οργάνωσε μια σκευωρία, είναι ποινική διάκριση. Άλλο αναμείχθηκε, του άρεσε, το έκρινε ως επωφελές, έδωσε το πράσινο φως βάσει πληροφοριών του μεταφέροντος, κι άλλο οργάνωσε βάσει των πληροφοριών που έχουμε τώρα...» σημείωσε.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, η μήνυσή του δεν αφόρα μόνο την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, κατονόμασε και τον κ. Παπαγγελόπουλο μέσα από δικά του λόγια ως άνθρωπο που συμβούλευε την (τέως εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς) κ. Ράικου να γίνει αυτό που υπέστην εγώ: «στείλτους κι άστους να αθωωθούν παρακάτω της έλεγε».
Για τη σύγκρουση της κ. Τουλουπάκη με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την κ. Ράικου σχολίασε με νόημα ότι «εισαγγελείς, ανώτατοι μάλιστα, να έχουν μεταξύ τους διενέξεις, πρέπει να έχουν γίνει πολλά όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς παρεμβατισμού από την (τότε) κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη που έχουμε αυτές τις εκρήξεις... Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.