- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρίτσης: Σιωπηλός για Πρέσπες και πλεονάσματα ο Κ. Μητσοτάκης
«Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής»
Ότι οι οικονομικές επιτυχίες που παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.
«Ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ ήταν λαλίστατος για τις οικονομικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος -που όμως αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά πολύ σιωπηλός σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM 90,1».
«Είδαμε να παραπέμπονται σε ένα πολύ αόριστο μέλλον τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού η κυβέρνηση θα ανοίξει τη σχετική συζήτηση το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν βρήκε ούτε λέξη να πει χθες» για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο "μακεδονομάχος" κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική, αλλά πρέπει να τηρηθεί μέχρι κεραίας, όπως λένε πλέον και τα στελέχη της ΝΔ».
Όσον αφορά τα θέματα οικονομίας, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως «τόσο η αλλαγή του οικονομικού κλίματος και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και οι 120 δόσεις, ήταν επιτεύγματα της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Το ίδιο ισχύει και για τον καταπιστευτικό λογαριασμό, τον οποίο ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό όπλο» για τη μείωση των πλεονασμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι το ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση «γιατί δεν θέλει να το αξιοποιήσει».
Η κυβέρνηση «οφείλει να εξηγήσει πώς εννοεί την "ανάπτυξη για όλους", γιατί στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στη στήριξη του αγροτικού χώρου, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων αλλά ούτε και των ανέργων», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας, τέλος, τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αποδοχή των πρόσφατων ενεργειών της κυβέρνησης, ο Αλ. Χαρίτσης είπε: «Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι κάθε νέα κυβέρνηση περνάει μια μικρή ή μεγαλύτερη περίοδο κοινωνικής αποδοχής. Τώρα, όμως, ξεκινάει η περίοδος που οι πραγματικές επιδιώξεις της ΝΔ γίνονται ορατές. Πολύ γρήγορα θα αντιστραφεί αυτό το κλίμα, γιατί θα φανεί ποιους αφήνει εκτός του πολιτικού και οικονομικού της σχεδίου».
«Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Χρειάζεται μια σαφής αριστερή και προοδευτική προοπτική, για τη μείωση κοινωνικών ανισοτήτων. Ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο θα καταθέσουμε εμείς στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε επαναπατρισθέντες στο Μέγαρο Μαξίμου
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
«Απαίτηση της κοινωνίας η πρότασή μας για ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου»
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
O πρωθυπουργός αναφέρεται στις αλλαγές που φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό για 400.000 εργαζόμενους
Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις λόγω ενεργειακής κρίσης και αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή
Ποιος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Στα διαθέσιμα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης - Τι είπε για το πλαφόν στα καύσιμα
Μήνυμα του ΠτΔ προς τους απόδημους Έλληνες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση μιας μακρόχρονης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας
Χωρίς τέλος το ράλι τιμών, σε απόγνωση οι οδηγοί
«Η κάρτα έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να εξυγιανθεί η αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην Νομάρχη για απιστία και ηθική αυτουργία
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τέτοιες προσωπικότητες είναι η απαξίωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.