- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι αποφασίστηκε στη Διυπουργική για το προσφυγικό
Θωράκιση των συνόρων και κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο
Θωράκιση των συνόρων και κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο, οι αποφάσεις της Διυπουργικής σύσκεψης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκη Σκέρτσου.
Στη σύσκεψη, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης και εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με τη Frontex κι ενίσχυση της προστασίας των συνόρων και κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατόπιν οδηγιών του κ. Πρωθυπουργού, στο ΚΥΣΕΑ της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, εδώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συντονιστική διυπουργική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού ζητήματος, που αντιμετωπίζει η χώρα.
Δεν είναι συνάντηση μίας φοράς. Εγκαινιάστηκε μια συνεχής διαδικασία διαρκούς συντονισμού. Γι’ αυτό κι αποφασίστηκε να οριστούν πρόσωπα-σύνδεσμοι, που θα είναι σε καθημερινή επαφή, προκειμένου να διαχειρίζονται όλες τις περιπτώσεις που θα απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση.
Επιβεβαιώθηκε ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του θέματος και προχωράμε στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου “ masterplan”, που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα, με συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένα μέτρα.
Τέλος, διαπιστώθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η χαοτική κατάσταση που παρέλαβαν στο θέμα αυτό. Αυτήν τη χαοτική κατάσταση, την οποία διαμόρφωσε και μας κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση θα την αλλάξει.
Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Και στην εξωτερική του διάσταση και στην εσωτερική του, με πολλή δουλειά και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας, του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων και της ασφάλειας της χώρας.
Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι η πυξίδα της πολιτικής μας, με συγκεκριμένα μέτρα, με συγκεκριμένες αποφάσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.