- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ρούτε στη Χάγη
Οικονομία, μεταρρυθμίσεις και μεταναστευτικό στην ατζέντα της συνάντησης
Ολλανδία: Οικονομία, μεταρρυθμίσεις και μεταναστευτικό στην συνάντηση Μητσοτάκη - Ρούτε στη Χάγη.
Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι μεταρρυθμίσεις και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στη Χάγη.
Είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά το Παρίσι και το Βερολίνο με την οποία θα συνεχίσει την προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της χώρας, περνώντας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνεργάτης του από την «διπλωματία της επαιτείας στην διπλωματία της αξιοπιστίας».
Όπως έκανε και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και θα αναζητήσει κοινό πεδίο αναπτυξιακής συνεργασίας και επενδύσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνει καμία κωλοτούμπα και ότι μπορεί να αναπτύσσει στους διεθνείς συνομιλητές του το πρόγραμμα για το οποίο τον εξέλεξαν οι πολίτες».
Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου απέδειξε ότι η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση, επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο. Στο μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αναθεώρηση της πολιτικής του ασύλου και πίεση στην Τουρκία για υλοποίηση της συμφωνίας για τους μετανάστες, αλλά χρειάζεται και κοινή στάση των ευρωπαϊκών χωρών και συμμετοχή στα βάρη που συνεπάγεται η ελεύθερη διακίνηση και η Συμφωνία Σένγκεν.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ολλανδία θα ξεκινήσει από το Αϊντχόβεν και την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί μια περιοχή της Ευρώπης που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα Ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.
Η συνάντηση με τον Μαρκ Ρούτε θα γίνει το μεσημέρι στις 14:15 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στα Μέσα Ενημέρωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.