- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερουλάνος: Το Κίνημα Αλλαγής πνίγηκε στην εσωστρέφειά του
« Εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ»
Για το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ΝΔ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος.
Για το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ΝΔ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο News 24/7, κάνοντας μια παρέμβαση που θα «ταράξει τα νερά» εντός του ΚΙΝΑΛ.
«Το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε σε πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης ‘’επωνύμων’’ στον χώρο της Κεντροαριστεράς αντί να αφιερωθεί στη σύνθεση ιδεών και απόψεων για το μέλλον της χώρας. Τουλάχιστον αυτό έδειξε προς τα έξω. Άλλαξε όνομα χωρίς να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενό του και να αναδείξει νέα στελέχη. Και κατήργησε τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες και τον ουσιαστικό διάλογο που στον χώρο μας προσφέρουν πολιτικό οξυγόνο.
Έτσι το Κίνημα Αλλαγής πνίγηκε στην εσωστρέφειά του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος και προσθέτει πως «ούτε η ηγεσία δεν θεωρεί επιτυχημένο το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς «το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ», ασχέτως –όπως τονίζει- ότι αυτό δεν ισχύει.
Κατά τα άλλα αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ήρθε στην εξουσία γνωρίζοντας τι θέλει να κάνει. Το μήνυμα της κυβέρνησής του; «ανοίξαμε για δουλειές και σας περιμένουμε». Μετά την εγκληματική και ιδεοληπτική αδράνεια του κ. Τσίπρα, οι πρώτες μέρες του κ. Μητσοτάκη δίνουν την εντύπωση ότι «επιτέλους κάτι κινείται» και η θετική αντίδραση του κόσμου έπιασε την αντιπολίτευση στον ύπνο.
Έτσι, κανείς σήμερα δεν τολμάει να ρωτήσει το στοιχειώδες: «για πού το βάλαμε;» Για μια ακόμη φορά, στην Ελλάδα, η διαχειριστική υπερδραστηριότητα επιβάλλεται στον πολιτικό σχεδιασμό και ο Άνθρωπος πάει πάλι στο περιθώριο των πολιτικών προτεραιοτήτων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συζητάμε για το άσυλο αντί να σχεδιάζουμε τον ρόλο και το αύριο του πανεπιστημίου και της εκπαίδευσης.
Ότι θα μιλάμε για την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων ώστε να επιβάλλεται ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να μιλάμε για το πώς θα σπάσουμε την υπερσυγκέντρωση της εξουσίας ώστε η αυτοδιοίκηση να βρεθεί πραγματικά στο πλευρό του πολίτη. Και ότι θα κυνηγάμε επενδύσεις να έρθουν απ’ έξω αντί να κάνουμε το ουσιαστικό έργο της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Δηλαδή, μια κλασσική δεξιά διακυβέρνηση όπως την ξέραμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.