- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδειες οδήγησης: Επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς
Ξεμπλοκάρουν οι εξετάσεις για 105.000 πολίτες που δεν μπορούσαν να πάρουν δίπλωμα
Την επόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης - Παρεμβάσεις για τις συγκοινωνίες.
Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για την έκδοση αδειών οδήγησης για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών κα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφέροντας ότι μετά τη διέλευση αυτού του διαστήματος θα πάμε σε ένα νέο καθεστώς.
«Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση στο υπουργείο όπου οι άνθρωποι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και θα έλεγα μια σειρά από ανισότητες, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα. Σκεφτείτε κάποιον που έχει βρει δουλειά ως οδηγός και, επειδή το κράτος δεν μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Αναφορικά με τους άνω των 74 ετών, όπως είπε ο υφυπουργός, θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, «χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία». Στόχος είναι και την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών.
Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την κατάσταση που επικρατεί, είπε πως χρειάζεται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα γιατί το θέμα είναι περίπλοκο. Μάλιστα, ανέφερε πως θα υπάρξει ένας νέος διαγωνισμός για νέα λεωφορεία, γιατί «δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν».
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες, είπε πως αυτή τη στιγμή από το στόλο 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα κυκλοφορούν λιγότερα από 850 και πρόσθεσε: «Από τα υπόλοιπα, κάποια είναι οριστικώς παροπλισμένα και κάποια χρήζουν συντήρησης για να επιστρέψουν στους δρόμους. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγοί, και ένα από τα βασικά μέτρα που πήραμε από τις πρώτες μέρες ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα, είναι να αναζητούμε ορισμένους που ήταν σε κάποιες άλλες υπηρεσίες και ήδη έχει δοθεί εντολή να επιστρέψουν. Είναι μικρός αριθμός, γύρω στα 30 άτομα, αλλά από εκεί και πέρα είναι και μία άλλη κατηγορία οδηγών που είναι εκτός υπηρεσίας για ιατρικούς λόγους και αυτό πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, προσεγγίζει περίπου τους 500 οδηγούς».
Επί τους θέματος, όπως είπε ο υφυπουργός, γίνονται λοιπόν κάποιες ενέργειες βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αραίωσης δρομολογίων. Από εκεί και πέρα, γίνεται προγραμματισμός μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα με έναν νέο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, γιατί δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν».
Οδική ασφάλεια
Σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια ο υφυπουργός Μεταφορών υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ανακοίνωσε καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους, δράσεις στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μπαίνουν σε μια διαφορετική νοοτροπία από μικρή ηλικία και, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυστηροποίηση των ελέγχων και ενδεχομένως των ποινών σε κάποια ζητήματα.
«Θα επανεξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων. Αν είναι επαρκές το πλαίσιο, ασφαλώς θα παραμείνει, διαφορετικά αν δούμε ότι χρειάζεται μια αυστηροποίηση των ποινών, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Τέλος, αναφερόμενος στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο, δήλωσε πως η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τόνισε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.