- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασιλική Θάνου: Παραμένω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα δικαιωθώ
Χαρακτηρίζει τον εαυτό της «έκπτωτο» πρόεδρο και κάνει λόγο για εμπάθεια προς το πρόσωπό της από κύκλους της Δικαιοσύνης
Για την απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μίλησε η Βασιλική Θάνου. Όπως είπε σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, θεωρεί τον εαυτό της «έκπτωτο» πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, εκφράζοντας τη θέση ότι η απομάκρυνσή της είναι παράνομη.
Για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιστολή της εκτίμησε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις, εξηγώντας ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την κ. Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ είχε κρίνει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο και αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα, έκανε λόγο για εμπάθεια προς το πρόσωπό της από κύκλους της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι εφόσον δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- «τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους».
Ερωτηθείσα για τη φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της είχε δηλώσει πως «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της. Και διευκρίνισε ότι στην πραγματικότητα είχε πει πως «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.