Πολιτικη & Οικονομια

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Το θέμα είναι να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές»

Επί ποδός ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος/©INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

«Το θέμα είναι να μη χάσουμε άνθρωπο και να σώσουμε τα σπίτια» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση για την πυρκαγιά στην Εύβοια έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος βρίσκεται στα Ψαχνά, όπου συνομίλησε με τους συναρμόδιους φορείς για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Όπως είπε, προτεραιότητα είναι «να μη χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή». Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξήγησε ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι όπου ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. 

Όπως είπε, θέλουμε «να πάει καλά η μάχη, να σώσουμε τα σπίτια και να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής» και πρόσθεσε ότι περίπου 280 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, στόχος είναι η οριοθέτηση του μετώπου και συμπλήρωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος μεγαλύτερη των 11 χλμ. προκειμένου να προστατευτούν οι περιοχές των Ψαχνών αλλά και τα γύρω χωριά.

«Οι πολίτες βλέπουν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι δίπλα τους και κάνει τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπίσει την πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε επίσης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο του δάσους, το οποίο είναι δύσβατο, «αλλά αυτό είναι θέμα της επόμενης ημέρας». «Το ζήτημα είναι να μην χάσουμε άνθρωπο και να σώσουμε τα σπίτια» επανέλαβε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.