- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τροπολογία με ρυθμίσεις για προσωπικό ΟΤΑ και αιρετούς
Του υπουργείου Εσωτερικών
Ρυθμίσεις που αφορούν προσωπικό των ΟΤΑ και αιρετούς της αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στο διυπουργικό νομοσχέδιο.
Ρυθμίσεις που αφορούν προσωπικό των ΟΤΑ και αιρετούς της αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο διυπουργικό νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών.
Διασφαλίζεται και την περίοδο 2019 - 2020 η μισθοδοσία και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων που απασχολούνται στους ΟΤΑ και τα νομικά του πρόσωπα που αποτελούν φορείς/δομές που συμμετέχουν στη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» (παιδικοί σταθμοί).
Δίνεται η δυνατότητα σε δημοτικούς υπαλλήλους που παραιτήθηκαν λόγω κωλύματος για να εκλεγούν μέλη δημοτικών συμβουλίων και αφού εξελέγησαν δεν ανέλαβαν θέση ευθύνης, να επανέρχονται στην υπηρεσία και να αποσπώνται από τον δήμο που υπηρετούσαν σε άλλη υπηρεσία εντός των διοικητικών ορίων των δήμων όπου εξελέγησαν ή σε άλλη πλησιέστερη υπηρεσία για όσο διάστημα διαρκεί η αιρετή τους θητεία.
Επανέρχεται η διάταξη του «Καλλικράτη», που καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη» ότι δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη, ενώ εμπίπτει από μέλος σε επιτροπές ή από αντιδήμαρχος - αντιπεριφειάρχης.
Επίσης, δεν συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο της θέσης προέδρου ΝΠΔΔ και περιφερειάρχη και περιφερειακού συμβούλου εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν εκλεγεί στη θέση του προέδρου του νομικού προσώπου και καταλαμβάνουν τη θέση αυτή λόγω της αιρετής τους ιδιότητας.
Η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων, εκτός των δημαρχείων, μπορεί να γίνει σε άλλους δημόσιους χώρους, με σκοπό να δοθεί πανηγυρικός τόνος, παρουσία πολιτών. Τη δυνατότητα που έχουν περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης, παρέχεται σε έκτακτες περιπτώσεις και σε νησιωτικούς δήμους.
Ο δήμος μπορεί να καλύπτει τα έξοδα κηδείας δημάρχων και προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων (νυν και τέως), καθώς και εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων. Τέλος, συνιστώνται τρεις θέσεις ειδικών συμβούλων στον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά για την υποβοήθηση του έργου του προέδρου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.