Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Σπούδασα στο ΕΜΠ- Δεν πήρα μεταγραφή από Βουλγαρία

«Αν κάνετε μια έρευνα, θα δείτε ότι αυτές οι αθλιότητες διακινούνται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras1
Αλέξης Τσίπρας © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Είχα την τιμή με Πανελλαδικές Εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ενόχλησή του για τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες μπήκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μεταγραφή από τη Βουλγαρία εξέφρασε σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν κάνετε μια έρευνα, θα δείτε ότι αυτές οι αθλιότητες διακινούνται», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

«Είχα την τιμή με Πανελλαδικές Εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε fake news το ότι πήρε μετεγγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «εσείς, κ. Μητσοτάκη, δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας τον διέψευσε λέγοντας: «Κι έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα σε δημόσιο πανεπιστήμιο, στο Πολιτικό της Νομικής, παρ' ότι δεν ενεγράφην ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ