- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος
Στις 19.00 το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Ψηφίζεται το βράδυ το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται στις 19.00.
Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στις 19.00 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας για το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.
Ειδικότερα, το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για:
- Τον υπηρεσιακό Γραμματέα,
- τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς,
- τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη μέσω ΑΣΕΠ και
- το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή
Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι σκοπεύει «να αλώσει το κράτος» καθώς αντί για αξιοκρατική στελέχωση του Δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το Δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.
Από τη μεριά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει, επισημαίνοντας: «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάνατε τις εκλογές».
Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «αθέμιτο πατερναλισμό» τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα ότι ηττήθηκε στις εκλογές «λόγω της παρέμβασης των ΜΜΕ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.