Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για τους μετακλητούς
«Για ποια αύξηση μας λέτε;», διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας
Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι ψάχνουν να βρουν πόσους ακριβώς μετακλητούς είχε συνολικά η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.
Απάντηση στα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή.
«Μιλάτε για την Προεδρία της Κυβέρνησης αλλά κύριε Τσίπρα πρέπει να σας πως τα εξής: στην Γενική Γραμματεία της δικής σας κυβέρνησης υπηρετούσαν 55 μετακλητοί, άλλοι 86 στον Πρωθυπουργό και άλλοι 8 στον Αντιπρόεδρο. Σύνολο 161. Σήμερα περιορίζονται στους 100 και άλλοι 8 στον Αντιπρόεδρο, σύνολο 108», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και σημείωσε ότι σε αυτούς προστίθενται και άλλοι 20 οι οποίοι όπως είπε υπηρετούν πολλά χρόνια στο Μαξίμου και μερικοί προσελήφθησαν πριν από τέσσερα χρόνια.
Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε επίσης ότι ακόμα ψάχνουν να βρουν πόσους ακριβώς μετακλητούς είχε συνολικά η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία. «Καταφέραμε να βρούμε μόνο τα εξής για υπουργεία, έναν αριθμό, 770 μετακλητούς. Η δική μας πρόβλεψη είναι 695. Για ποια αύξηση μας λέτε;», τόνισε.
Αναφερόμενος στην διαδικασία τοποθέτησης των νέων υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι ψευδές πως η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε διαδικασία ΑΣΕΠ. «Οι προηγούμενες διαδικασίες ήταν φωτογραφικές, γι’ αυτό σας επεστράφησαν από την ΕΕ», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και συνέχισε: «Γιατί το ΑΣΕΠ πρότεινε τρεις και στο τέλος διάλεγε ο υπουργός. Και η μία περίπτωση που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ η Γενική Γραμματεία στο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ήταν αυτή που είχατε διορίσει πολιτικά».
Μάλιστα ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδειξε στην Ολομέλεια το ΦΕΚ όπου την ίδια μέρα υπήρχε η πράξη παραίτησης του ΓΓ και ταυτόχρονα η τοποθέτησή του στην ίδια θέση με την άλλη διαδικασία.
«Αθέμιτος πατερναλισμός ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι έχασε τις εκλογές λόγω της παρέμβασης των ΜΜΕ»
«Η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στο ευρωσύστημα και κατά τούτο δεν μπορεί να επιβληθεί οτιδήποτε σε αυτήν. Επομένως η ΤτΕ είναι άλλης τάξεως ζήτημα σε σχέση με μια αρχή η οποία δεν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βασιλική Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
«Το τι έχει συμβεί σε σχέση με το Ελληνικό θα το δείτε πολύ σύντομα, διότι πολύ σύντομα θα δείτε να εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις που είχαν ανάσχεση, εκ του γεγονότος ότι υπήρχαν μέσα στην κυβέρνηση αντικρουόμενες λογικές, σε ό,τι αφορά τους συναρμόδιους υπουργούς», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης αναφορικά με τν επένδυση στο Ελληνικό, σημειώνοντας μάλιστα ότι, αντιθέτως, πρώτο δείγμα γραφής, την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της ΝΔ, ήταν οι μπουλντόζες στο Μάτι, «εκεί που έναν χρόνο έμεναν αδρανή υλικά που αποτελούσαν εύφλεκτη ύλη».
Για την αναφορά του κ. Τσίπρα περί υπέρογκων συντάξεων (σ.σ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει ένα όνομα συνταξιούχου που έλαβε υπέρογκη σύνταξη), ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρατήρησε ότι «οι υπέρογκες συντάξεις δεν εξεδόθησαν διότι το υπουργείο Εργασίας πρόλαβε και δεν τις εξέδωσε αν και είχαν δρομολογηθεί».
Σχολίασε επίσης ότι «συνιστά αθέμιτο πατερναλισμό που υποβαθμίζει βαθύτατα τον ελληνικό λαό», ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι έχασε τις εκλογές λόγω της παρέμβασης των μέσων Ενημέρωσης. «Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πάτρωνες. Ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του και με το πως αντιλαμβάνεται το μέλλον του», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.
Ως προς τα ζητήματα του νομοσχεδίου για τι επιτελικό κράτος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο νόμος 4369/2016 τον οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως νομοσχέδιο τομή για την αποκομματικοποίηση, ήταν ενεργός επί τρία χρόνια και παρήγαγε έναν γενικό γραμματέα, διότι είχαν εκκινήσει προκηρύξεις οι οποίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίστηκαν φωτογραφικές και επεστράφησαν και διότι δεν ήταν μια διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά μια διαδικασία που το ΑΣΕΠ πρότεινε 3 από έναν κατάλογο και στο τέλος επέλεγε ο υπουργός.
Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει: «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.