- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η HSBC «κόβει» 4.000 θέσεις εργασίας και τον διοικητή της
Brexit, εμπορικός πόλεμος και χαμηλά επιτόκια έχουν λυγίσει τον τραπεζικό όμιλο
Βρετανία: Η HSBC ανακοινώνει την αποχώρηση του επικεφαλής της και την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας.
Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός HSBC ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αποχώρηση του επικεφαλής της Τζον Φλιντ και την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά από δυσκολίες όπως ο εμπορικός πόλεμος, το Brexit και τα χαμηλά επιτόκια.
Ο όμιλος εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι ο Φλιντ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ύστερα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο. Η τράπεζα δεν έδωσε συγκεκριμένο λόγο για την αποχώρησή του Φλιντ, ο οποίος βρισκόταν σε αυτή τη θέση λιγότερο από δύο χρόνια. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι ήταν απαραίτητη μια αλλαγή στην κορυφή της τράπεζας, προειδοποιώντας τους επενδυτές ότι αναμένεται μια δύσκολη περίοδος.
Η HSBC ανακοίνωσε ότι η αναζήτηση για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα αφορά υποψηφίους εντός και εκτός της εταιρίας και ότι ο Νόελ Κουίν, επικεφαλής της διεύθυνσης εμπορικής τραπεζικής, θα εκτελεί καθήκοντα γενικού διευθυντή.
Θεωρώντας ότι η αποχώρηση του επικεφαλής του δεν ήταν αρκετή, ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης προκειμένου να ελέγξει το κόστος σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Ανακοινώνουμε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης» και «αυτό υποδηλώνει (μια μείωση) κατά 2% του αριθμού των υπαλλήλων μας», δηλαδή περίπου 4.000 από τους 200.000 υπάλληλους του ομίλου, εξήγησε ο οικονομικός διευθυντής Ίβεν Στίβενσον, σε τηλεδιάσκεψη. Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας θα αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου των μισθών του ομίλου και θα κοστίσουν μεταξύ 650 και 700 εκατ. δολαρία φέτος στην HSBC, ενώ θα αφορούν θέσεις ευθύνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.