Πολιτικη & Οικονομια

Άμισθη η επιτροπή «Ελλάδα 2021» -Συμβουλευτικός ο ρόλος της

Επικεφαλής της επιτροπής είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aggelopoulou
Γιάννα Αγγελοπούλου © INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε σε διευκρινίσεις για την επιτροπή «Ελλάδα 2021». Άμισθα τα μέλη της

Το ζήτημα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τέθηκε από την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το επιτελικό κράτος στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Προχωρώντας σε διεκρινίσεις ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι  «πρόκειται για μία επιτροπή, η οποία θα είναι άμισθη, όλα τα μέλη της επιτροπής εκ προσωπικοτήτων είναι άμισθα, δεν λαμβάνουν αμοιβή, δεν υπάρχει κόστος εγκατάστασης διότι θα εγκατασταθούν στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου και η επιτροπή αυτή δεν θα λάβει αποφάσεις που θα κινηθεί ο εορτασμός της χώρας».

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για επιτροπή, συμβουλευτική του πρωθυπουργού, η οποία θα κάνει προτάσεις προς την κυβέρνηση για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν. Είναι προφανές ότι η τελική κρίση ανήκει, κατά τον λόγο αρμοδιότητάς τους, στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα να υπάρχει αποφασιστική λειτουργική αρμοδιότητα στην Επιτροπή», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. «Το 2021 είναι μια μεγάλη στιγμή συμβολισμού, πρέπει να είναι μια στιγμή ενότητας για τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα μετά από μια περίοδο δεκαετούς κρίσης που προχωράμε μπροστά», ανέφερε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ζήτησε και εκείνη, όπως και ο Χρήστος Σπίρτζης, να υπάρχει διασφάλιση του ρόλου της Βουλής, όχι απλώς στα πρόσωπα αλλά και στο πρόγραμμα. «Θα ήταν τραγικό, η χώρα μας μετά από τόσες θυσίες, να μπει σε μια λογική με φιέστες πολυέξοδες και με πράγματα που ενδεχομένως θα μας πληγώσουν και δεν θα εκφράσουν και το νόημα αυτής της νέας συγκυρίας, μετά την κρίση», σημείωσε η ίδια.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει με την παρατήρησή σας, όσον αφορά τους εορτασμούς της εθνικής παλιγγενεσίας», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ