- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μενδώνη: Στόχος η αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού
Τις προτεραιότητες στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής η νέα υπουργός Λίνα Μενδώνη.
Τις προτεραιότητες στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής η Λίνα Μενδώνη. Παράλληλα, κάλεσε τους προκατόχους της, σε λίγες εβδομάδες και αφού ενημερωθεί για κάθε φάκελο, «να μιλήσουμε ανοιχτά, με διαφάνεια και χωρίς καμία προκατάληψη για τα θέματα που έθεσαν».
Eίχε προηγηθεί η σύντομη ομιλία της απερχόμενης υπουργού, Μυρσίνης Ζορμπά, που είπε ότι παραδίδει έπειτα από 4,5 χρόνια ένα υπουργείο ελεύθερο βαρών και έκανε αναφορά σε ασαφείς διαδικασίες, σε κολάσιμες πράξεις, σε αποικιοκρατικές συμπεριφορές. Η κυρία Ζορμπά ωστόσο βρέθηκε στο υπουργείο πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, δηλαδή, ενώ ήδη είχαν μεσολαβήσει τρία και πλέον χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η νέα υπουργός Πολιτισμού είπε ότι έχει εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ένα σχέδιo για «την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας, με την αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με όχημα τον πολιτισμό, όπως σε Κνωσσό, Μεσσήνη, Ρόδο, Δωδώνη, Βεργίνα, Δήλο, Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά στην Αμφίπολη».
Αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης σύγχρονων φορέων πολιτισμού και ειδικότερα «στην Πινακοθήκη, το ΕΜΣΤ, το Ακροπόλ, που πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα», καθώς και στην ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η κυρία Μενδώνη είπε ότι θα αναπτυχθούν συνέργειες με άλλα υπουργεία και θα δοθεί βαρύτητα στη σχέση του πολιτισμού με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την Παιδεία, την κοινωνική ενσωμάτωση, τις επενδύσεις και την κοινωνία. Τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι ο τέταρτος πυλώνας της δημόσιας ανάπτυξης. Απευθυνόμενη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία και παρά την επίθεση που είχε εξαπολύσει η κυρία Ζορμπά, τόνισε πως «ό,τι καλό έχει γίνει, θα κρατηθεί και θα ενισχυθεί. Το κράτος έχει συνέχεια χωρίς ιδεοληψίες, που μόνο βλαπτικές είναι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.