- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τσίπρας: Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποφασίζουν για τη ζωή τους
Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη
Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για τις βουλευτικες εκλογές 2019 και έστειλε το μήνυμα: «Η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα».
Να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 649ο εκλογικό τμήμα της Αθήνας, το πρωί της Κυριακής. «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα».
«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρά την υψηλή θερμοκρασία» ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας, «γιατί αξίζει τον κόπο να αφιερώσουν 20 λεπτά και να είναι όλοι και όλες παρόντες και παρούσες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας».
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους, «σε αυτούς που διαχρονικά κάνουν την ανατροπή», γιατί «αυτοί μπορούν να κάνουν τις μεγάλες ανατροπές και τις μεγάλες αλλαγές, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους και το μέλλον τους σε άλλους. Να είναι αυτοί, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».
«Πιστεύω ότι είναι μία κρίσιμη μάχη, τη δίνουμε με αισιοδοξία, τη δίνουμε με αποφασιστικότητα έως το τελευταίο λεπτό, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας, για να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας μας προς τα μπρος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Τσίπρας ανήρτησε δύο μηνύματα στο Twitter, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε: «Σήμερα δίνουμε τη μάχη από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.