- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι «Times» για Τσίπρα: «Από σωτήρας, διάβολος μεταμορφωμένος»
Το άρθρο που κάνει έναν απολογισμό της πρωθυπουργίας του
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται σε άρθρο των Times του Λονδίνου ως «σωτήρας» που μεταμορφώθηκε σε «διάβολο».
Δημοσίευμα στην εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «σωτήρα που έγινε διάβολος μεταμορφωμένος» στον τίτλο του.
Το άρθρο κάνει έναν απολογισμό της πρωθυπουργίας Τσίπρα, καταγράφοντας τα κέρδη του, αλλά και τα αρνητικά που τον έχουν φέρει σε πολύ δυσχερή θέση πλέον ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Στο άρθρο της εφημερίδας γίνεται αναφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει με αυτοδυναμία πρώτη στις εκλογές. Και η δημοσιογράφος τονίζει: «Εάν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποδειχθούν σωστές, ο Έλληνας ηγέτης, ο οποίος θα γίνει 45 ετών αυτό το μήνα, πιθανότατα θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 7 Ιουλίου, στις έκτες γενικές εκλογές από τότε που η οικονομία κατέρρευσε το 2009. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας διχαστικός και έξυπνος εικονοστάτης που υπερηφανεύεται για να κάνει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο».
Στη συνέχεια η δημοσιογράφος σχολιάζει τα πρώτα βήματα του Τσίπρα στο Μαξίμου: «Τα κατασταλτικά μέτρα που διέταξε η ΕΕ σε αντάλλαγμα για τη διάσωση της Ελλάδας έσπρωξαν τη χώρα σε μια από τις βαθύτερες καταπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας. Τελικά, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τη μάχη του με τις Βρυξέλλες και εξασφάλισε επίσης μια σειρά από επιτεύγματα που έπρεπε να σε πέρας έτσι ώστε να εξασφαλίσει και την μακροχρόνια εκλογική επιτυχία του κόμματός του».
Times: «Οι μέρες του Τσίπρα φαίνονται μετρημένες»
«Ο πρώτος άθεος πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει πρόωρες εκλογές, καθώς υπέστη μία ήττα έκπληξη στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία έως και 10 μονάδες. Η ανάκαμψη κερδίσει επαίνους από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, ωστόσο οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με τον κ. Τσίπρα και σε συνδυασμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως επιλέγουν να του γυρίζουν την πλάτη, Οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι μετρημένες, καθώς οι Έλληνες πολίτες φαίνεται πως επιλέγουν ένα κεντρώο κεφάλαιο για η χώρα αντί για το λαϊκιστικό του κ. Τσίπρα», καταλήγει το δημοσίευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.