- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Αποσύρει την υποψηφιότητά της η Τώνια Μοροπούλου
«Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται», αναφέρει για την υπόθεση με τη σύνταξη του πατέρα της
«Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική», αναφέρει η Τώνια Μοροπούλου.
Επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ενημερώνει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις εθνικές εκλογές 7ης Ιουλίου απέστειλε η Τώνια Μοροπούλου.
Η κ. Μοροπούλου τονίζει ότι εξέθεσε τα «πραγματικά περιστατικά» γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα της, σημειώνει ωστόσο ότι «η λάσπη» εναντίον της συνεχίζεται.
«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου», αναφέρει η Τώνια Μοροπούλου και τονίζει: «Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα καθώς η απάντησή της στη δημοσιοποίηση της αντιδικίας με το δημόσιο για τα χρήματα που συνέχιζε να λαμβάνει με την αλλαγή του νόμου για τις άγαμες θυγατέρες, δεν κρίθηκε επαρκής από την ηγεσία της Πειραιώς. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μοροπούλου, υποστήριξε ότι δεν ειδοποιήθηκε από τον ασφαλιστικό φορέα για την αλλαγή της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Πειραιώς υπήρχαν πληροφορίες για το ζήτημα με την είσπραξη από την καθηγήτρια ποσών που δεν δικαιούνταν, αλλά υπήρχε η εντύπωση ότι είχε διευθετηθεί και τα χρήματα είχαν επιστραφεί.
Οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης έκριναν ότι από την απάντησή της ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει, αφού δεν επιστράφηκαν τα χρήματα, όπως είχαν πειστεί στην Πειραιώς ότι είχε συμβεί. Έτσι μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε στην υποψήφια βουλευτή ότι πρέπει η ίδια να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει το θέμα γεγονός που οδήγησε την Τώνια Μοροπούλου να ανακοινώσει την παραίτησή της.
Ολόκληρη η επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.
Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο. Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς.
Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.
Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα. Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.