- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Περίεργα τιτιβίσματα περί αναβολής εκλογών...
Προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα
Φιλικά προσκείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ λογαριασμοί έριξαν στα κοινωνικά δίκτυα την ιδέα περί αναβολής εκλογών λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας.
Το χαρτί της αναβολής εκλογών λόγω εθνικών θεμάτων έριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλικά προσκείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ λογαριασμοί σε μία προσπάθεια να μετρήσουν τις αντιδράσεις και να υποβάλουν την άποψη ότι λόγω εθνικής κρίσης οι εκλογές πρέπει να παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες.
Τα σχόλια αυτά δημοσιοποιήθηκαν την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκαλούσε το ΚΥΣΕΑ και ενώ η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ανεύθυνη δραματοποίηση» της κρισιμότητας της κατάστασης, αφήνοντας αιχμές για την πρωθυπουργική σπουδή.
Την ιδέα περί αναβολής εκλογών έριξαν στο διαδίκτυο λογαριασμοί όπως ο AnemosNaftilos που ανέφερε ότι η «Η λογική λέει ότι θα πρέπει να ανασταλεί κάθε προεκλογική δραστηριότητα», προσθέτοντας μάλιστα σε επιτακτικό τόνο «Τώρα!».
Η «Τσαμπίκα Παπαδήμα», λογαριασμός που εκφράζει συχνά θαυμασμό προς τον Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας: «Η κατάσταση με την Τουρκία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η μόνη λογική κίνηση είναι η αναβολή των εκλογών και ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Προέχει το εθνικό συμφέρον και όχι η μανία του Μητσοτάκη να κυβερνήσει».
Αλλά και ο λογαριασμός του e-tetradio.gr, ο οποίος ανέφερε: «Το σωστό πάντως είναι αν η κατάσταση με την Τουρκία είναι έκρυθμη, να αναβληθούν οι εκλογές επ’ αόριστον».
Οι αρνητικές αντιδράσεις
Όπως ήταν φυσικό, η διατύπωση τέτοιων θέσεων προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος απαντώντας στον e-tetradio ανέφερε ότι αυτά καλό είναι να μη λέγονται ούτε για αστείο, γεγονός που οδήγησε τον χρήστη του λογαριασμού να προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αστειευόταν.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του σκιτσογράφου Στάθη ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Κάποιοι #Συριζαίοι διακινούν την ιδέα ότι ενόψει εθνικών κινδύνων πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές! Οι άνθρωποι βλέπουν ότι χάνουν κατά κράτος και ρισκάρουν να τινάξουν την κοινωνία στον αέρα. Μόνον στα Τάρταρα δεν θα μπορούν αυτοί οι τύποι να κάνουν άλλη ζημιά στην Ελλάδα».
Κάποιοι #Συριζαίοι διακινούν την ιδέα ότι ενόψει εθνικών κινδύνων πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές! Οι άνθρωποι βλέπουν ότι χάνουν κατά κράτος και ρισκάρουν να τινάξουν την κοινωνία στον αέρα. Μόνον στα Τάρταρα δεν θα μπορούν αυτοί οι τύποι να κάνουν άλλη ζημιά στην Ελλάδα.
— Στάθης (@st_stavropoulos) June 17, 2019
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.