- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Προειδοποίηση Ρέγκλινγκ για αφορολόγητο και παροχές
«Θα επανέλθουμε για όλα αυτά τα θέματα με τη νέα κυβέρνηση»
Η απουσία διαβούλευσης για το αφορολόγητο συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της διαδικασίας, τονίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Η τήρηση των όσων συμφώνησε η Αθήνα με τους πιστωτές το 2018 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Τα παραπάνω τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή την ετήσια έκθεση του ESM εκφράζοντας παράλληλα δυσφορία για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
«Η Ελλάδα ενδεχομένως να μην επιτύχει το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα με αισθητή απόκλιση, εξαιτίας των νέων μέτρων, για τα οποία δεν υπήρξε διαβούλευση με τους πιστωτές» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM και τόνισε ότι η απουσία διαβούλευσης συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της διαδικασίας.
Ο ίδιος αποκάλυψε την ανησυχία των εταίρων της ευρωζώνης πως οι παροχές, όπως η λεγόμενη 13η σύνταξη, και η ανάκληση των ήδη συμφωνηθέντων για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα θέσουν το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα σε κίνδυνο. Σημείωσε πάντως πως ο μηχανισμός καταγράφει την επισήμανση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα πετύχει το στόχο παρά τα μέτρα.
«Βεβαίως είμαστε τώρα στον Ιούνιο. Έχουμε έξι μήνες μπροστά μας, οπότε μιλάμε για εκτιμήσεις, αλλά τόσο εμείς όσο και η Κομισιόν φοβόμαστε πως ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος είναι αυξημένος» είπε. «Ανησυχούμε επίσης επειδή η δέσμευση για διαβούλευση με τους θεσμούς σε σημαντικά μέτρα δημοσιονομικού χαρκατήρα δεν τηρήθηκε. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνηθείσας διαδικασίας» τόνισε και κατέληξε πως «θα επανέλθουμε για όλα αυτά τα θέματα με τη νέα κυβέρνηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.