- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκεπτικός στρατιώτης με το ΚΙΝΑΛ
Διαφωνώ με τον χειρισμό της κ. Γενννηματά, αλλά τον σέβομαι αυτή τη στιγμή
Έκκληση να μην φανεί ότι το μόνο κέρδος της αποχώρησης του Βενιζέλου είναι η Βάνα Μπάρμπα και ο Παναγούλης.
Αμέσως μετά την υποψηφιότητά μου ως Ευρωβουλευτής έθεσα εαυτόν στην υπηρεσία του ΚΙΝΑΛ, ως όφειλα και όπως θεωρήσει αυτό καλύτερα. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας λέγεται αυτό στον πόλεμο.
Είμαι απο αυτούς που δεν παίρνει προσωπικά το πολύπλοκο πολιτικό παιχνίδι, παρότι στεναχωρήθηκα απο τις εξελίξεις στο αχρείαστο κατά την γνώμη μου ζήτημα μεταξύ Γεννηματά- Βενιζέλου. Διαφωνώ με τον χειρισμό της κας Γενννηματά, αλλά τον σέβομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι αρκετά έμπειρος να μην προσωποποιώ καταστάσεις, σχεδόν μπαρουτοκαπνισμένος απο τα τερτίπια της ζωής. Γνωρίζω καλά ότι συγκρούονται πάντα αμιγώς πολιτικά ζητήματα με υποκειμενικές κοινωνικές αναγνώσεις αλλά ταυτόχρονα και υπαρξιακές αγωνιες με ιδιάζουσες ψυχολογικές οπτικές. Έχω γράψει πολλες φορές ότι η ψυχαναλυτική οντότητα των πολιτικών πρωταγωνιστών επηρεάζει περισσότερο μερικές φορες τις εξελίξεις απ’ ότι η αυτή καθ’ εαυτή η πολιτική.
Δείτε για παράδειγμα πως ο υπεροπτικος και κυνικος χαρακτήρας της Τασίας κοστίζει 3% στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία μέρα έτσι για πλάκα. Από την αποχώρηση Βενιζέλου δεν υπάρχει κερδος, υπάρχει ζημία. Ωστόσο κάνω έκκληση να μην φανεί ότι το μόνο κέρδος της αποχώρησης του Βενιζέλου είναι η Βάνα Μπάρμπα και ο Παναγούλης. Θα είναι ύβρις αυτό. Είμαι στρατευμένος στην προοδευτική, φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατική προοπτική της χώρας. Αυτή εκφράζεται κατά το δυνατόν απο το ΚΙΝΑΛ σήμερα. Είμαι δίπλα στο ΚΙΝΑΛ και θα είμαι στρατιώτης στην προεκλογική περίοδο. Σέβομαι την συλλογική προσπάθεια, ξέρω ότι αν δεν νικήσει το ΚΙΝΑΛ στην αναλογία του, δεν θα υπάρξει ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό. Η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι μια υπερφίαλη αυτοπεποίθηση χωρίς αντίκρυσμα, και είμαι βεβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά χωρίς να υπονοηθεί καμία συνεργασία μαζί του. Ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής έδωσα αγώνα ο απογοητευμένος κεντρώος να μην πάει απευθείας στη ΝΔ, και ο εξαπατημένος του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στο ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να είμαστε εδώ ακόμη με εξωστρέφεια και δύναμη. Όλα θα κριθούν απο το αποτέλεσμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.