Πολιτικη & Οικονομια

Ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ -Αποχωρεί ο Βενιζέλος

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά ο Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
venizelos
Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά © ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας. Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής καθώς η Φώφη Γεννηματά τοποθετεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στις ευρωεκλογές.

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του εξήγησε ότι δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο Επικρατείας και του πρότεινε την τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε την πρόταση και προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ