Βούτσης για επίθεση στη Βουλή: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική
Σύμφωνα με τον ίδιο ένα από τα τέσσερα άτομα συνελήφθη
Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική η ενέργεια αγνώστων να πετάξουν μπογιά στο κτίριο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση.
Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ενέργεια ομάδας αγνώστων, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, να πετάξουν κόκκινη μπογιά και δύο καπνογόνα στην είσοδο του Κοινοβουλίου μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι στο επεισόδιο συμμετείχαν τέσσερα άτομα τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα από την αστυνομία ενώ ένας από αυτούς συνελήφθη.
«Έγινε μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που χαρακτηρίζονται ακτιβιστικές αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται έτσι όταν στρέφονται κατά της Βουλής, με δύο καπνογόνα και δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά άτομα τα οποία τα έριξαν στην είσοδο της Βουλής.
Απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τους αστυνομικούς της Βουλής που έτρεξαν αμέσως και την ενισχυμένη, λόγω προεκλογικής περιόδου, αστυνομικής φρουράς της Βουλής. Υπήρξε εμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών της Βουλής και 4 ατόμων και συνελήφθη ένα άτομο», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στη Βουλή, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατική και δεν προσφέρει τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο».
«Οι ενέργειες αυτές, ιδιαίτερα μέσα σε προεκλογική περίοδο, οξύνουν απολύτως το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», κατέληξε ο κ. Βούτσης τονίζοντας ότι «προς ώρας δεν έχω κάτι να πω γιατί έκαναν αυτή την καταδρομική επιχείρηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.