Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Πατούλης: Εγκληματική αδιαφορία για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, είπε χαρακτηριστικά, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
patoulis
Γιώργος Πατούλης/©INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Δούρου και Σγουρός επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη πολιτική που έφερε την Αττική σε αδιέξοδο» τόνισε σε τηλεοπτικό debate, ο Γιώργος Πατούλης

«Μετεξεταστέες» οι προηγούμενες Διοικήσεις της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για την Αττική υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή επίσης της Ρ. Δούρου, του Γ. Σγουρού και του Γ.Πρωτούλη, που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

«Είμαι πραγματικά ανήσυχος γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την Αττική λόγω ανικανότητας και ιδεοληψιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα τον ΧΥΤΑ Φυλής καταλογίζοντας μάλιστα στις προηγούμενες διοικήσεις απόλυτη αδράνεια και εγκληματική αδιαφορία, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αποδείχθηκε ότι κανείς από τους δύο δεν προχώρησαν έγκαιρα σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο επίλυσης του ζητήματος και δεν εφάρμοσαν καμία πολιτική ανακύκλωσης. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία υγειονομική βόμβα που είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής και οι ευθύνες γι΄αυτό έχουν ονοματεπώνυμο τόνισε και πρόσθεσε πως ο Περιφερειακός σχεδιασμός της κας Δούρου δεν διευκρινίζει ούτε που θα κατασκευαστούν οι μονάδες επεξεργασίας, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης παρουσίασε με στοιχεία τις κατηγορίες ότι ο Δήμος Αμαρουσίου «φόρτωσε τη Φυλή με τόνους σκουπιδιών» τονίζοντας ότι «το 2016-17 είχαμε μείωση των στερεών αποβλήτων σεποσοστό 10,2% όταν ο μέσος όρος των Δήμων είχε μείωση 3%, ενώ το 2017-18 είχαμε μείωση σε ποσοστό 15,2%».

«Χρειάζεται να γίνει μία Νέα Αρχή σε αυτό το ζήτημα, με σχέδιο και σαφή χρονοδιαγράμματα και προγράμματα εκπαίδευσης για την ανακύκλωση στα σχολεία.  Εμείς στις 6 Μάιου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για όλα όσα πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ