- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΓΕΚ ΤΕΚΝΑ: Άνω των 1,4 δισ. ευρώ οι πωλήσεις παρά τις δυσκολίες
Άνω των 2,2 δισ. ευρώ το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο
Υψηλά τα οικονομικά αποτελέσματα για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,3%.
Τα υψηλά οικονομικά αποτελέσματα που σημείωσε ο Όμιλος ΓΕΚ ΕΚΝΑ καταγράφονται στην ετήσια αναφορά των οικονομικώνν αποτελεσμάτων του Ομίλου.
Με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1,4 δισ. ευρώ αλλά και ενίσχυση του κατασκευαστικού ανεκτέλεστου σε επίπεδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ με νέα έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Όμιλος παρουσιάζει σημαντικά οικονομικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, κατά το 2018, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 1,402 δισ. ευρώ, έναντι 1,185 δισ. ευρώ το 2017, αυξημένες κατά 18,3%.
Στα βασικά χαρακτιριστικά του Ομίλου και η περαιτέρω αύξηση της συμβολής των τομέων των παραχωρήσεων και της ενέργειας για τη χρήση 2018.
Παράλληλα, ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 1,327 δισ. ευρώ έναντι 1,084 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017 με τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του έτους να ανέρχονταν σε 523 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 1,85 δισ. ευρώ.
Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 729 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γεώργιος Περιστέρης δήλωσε πως «Το 2018 καταφέραμε παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα να αυξήσουμε τις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου μας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, να διατηρηθούμε σε κερδοφόρα τροχιά και το κυριότερο να αυξήσουμε το κατασκευαστικό μας ανεκτέλεστο.
Με την ανάληψη νέων σημαντικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουμε αυξήσει το ανεκτέλεστο μας σε επίπεδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ διασφαλίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου μας τα προσεχή έτη. Ταυτόχρονα, όμως, οι σημαντικές μας επενδύσεις στους τομείς των Παραχωρήσεων και της Ενέργειας με αιχμή τις ΑΠΕ έχουν πλέον αυξήσει σημαντικά τη συμβολή των εν λόγω κλάδων στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, παράγοντας μακροπρόθεσμες σταθερές ταμειακές ροές, που τον θωρακίζουν έναντι της κυκλικότητας που χαρακτηρίζει τον κλάδο των κατασκευών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υγείας στην έκτη ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Economist για την καταπολέμηση του καρκίνου
«Δεν παίζουν και πάρα πολύ μεγάλο ρόλο οι τίτλοι στη ζωή»
Οι δικαιούχοι, η αίτηση και η μοριοδότηση
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τι εννοούσε με τη δήλωσή του, που προκάλεσε αντιδράσεις
Αύριο μιλάει στο Φόρουμ των Δελφών
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι
«οι μετακλητοί της κυβέρνησης παραμένουν πρακτικά αμετάβλητοι» σημειώνει
Περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.