- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
Αν κανείς θυμηθεί την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία θα συνειδητοποιήσει ότι είναι γεμάτη επιθέσεις, ψευτομαγκιές, και προπηλακισμούς αντιπάλων
Ο Παύλος Πολάκης είναι και φέρεται όπως είναι και φέρεται ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάνος Βουλαρίνος εξηγεί γιατί.
Παρότι η οργή εναντίον του συντρόφου Πολάκη είναι απολύτως δικαιολογημένη, οφείλω να πω πως όταν περιορίζεται στον σύντροφο Πολάκη γίνεται και απολύτως άδικη. Στην πραγματικότητα υπάρχουν σύντροφοι ακόμα πιο λεβέντες από τον λεβέντη των Σφακίων και αυτοί είναι όλοι οι βουλευτές και υπουργοί που 4 χρόνια τώρα τον χειροκροτούν, τον υπερασπίζονται και κυβερνούν μαζί του και λίγο πριν τις εκλογές ανακαλύπτουν ότι «δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ». Αν το ήθος του Πολάκη είναι μια φορά προβληματικό, εκείνων, που φαίνεται να έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν το λάθος και το σωστό, είναι δέκα. Και όλοι αυτοί μαζί, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε τον σ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει τον σ. Πολάκη στα όργανα του, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει τον σ. Πολάκη στην κυβέρνησή του. Το κόμμα, δηλαδή, που εκφράστηκε μέσα από τις εκπομπές του Λαζόπουλου και σύσσωμο χειροκρότησε όταν ο αγαπημένος σατιρικός του Αλέκση απεφάνθη ότι «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Εγω αυτό το λέω παράνοια». Το κόμμα στο οποίο χρωστάμε την πιο απάνθρωπη και αδίστακτη εκλεγμένη κυβέρνηση που γνώρισε αυτή η χώρα.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, ο σ. Πολάκης δεν φύτρωσε ως αγριόχορτο στο περιποιημένο γκαζόν του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι το παράξενο εξωτικό φρούτο που έφερε από ένα ταξίδι στην Κρήτη ο σύντροφος Αλέκσης. Ο σ. Πολάκης είναι και φέρεται όπως είναι και φέρεται ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο αδίστακτος, το ίδιο απάνθρωπος, το ίδιο αλλεργικός σε καθε αντίθετη άποψη, το ίδιο εχθρικός με τους θεσμούς, το ίδιο αδιάφορος για τη δημοκρατία με κάθε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Είναι ίδιος, με όλους αυτούς που δεν έβγαζαν κιχ όταν έλεγε ότι θα έπρεπε να χώσει έναν δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από τη γη ή ομολογούσε ότι είχε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος στα Σφακιά. Με όλους αυτούς που χαζογελούσαν όταν με το επηρμένο ύφος της εξουσίας, άναβε μαγκιόρικα την τσιγαρούμπα του σε συνέντευξη τύπου μέσα στο Υπουργείο Υγείας. Ο σ. Πολάκης είναι ίδιος με όλους αυτούς που καταψηφίζουν κάθε πρόταση για άρση της ασυλίας του, που χειροκροτούν σε κάθε του επίθεση, σε κάθε επίδειξη εξουσιαστικής ψευτομαγκιάς. Ίδιος μ’ αυτούς που χειροκρότησαν τον αρχηγό τους όταν ξαναϋπερασπίστηκε τον άνθρωπό του στην Υγεία. Μοναδική εξαίρεση όσοι ξαφνικά ανακαλύπτουν πρόβλημα στον σ. Πολάκη. Αυτοί, είναι ακόμα χειρότεροι.
Προφανώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη. Αν κανείς θυμηθεί την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία θα συνειδητοποιήσει ότι είναι γεμάτη επιθέσεις, ψευτομαγκιές, και προπηλακισμούς αντιπάλων. Γεμάτη πολακισμούς και Πολάκηδες. Θα ήταν αδύνατον αυτό το κόμμα να αλλάξει όταν θρονιάστηκε στις αναπαυτικές καρέκλες της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και έχει απόλυτο δίκιο ο σύντροφος πρωθυπουργός όταν λέει ότι η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη θα έχει το βάρος ψηφοφορίας για εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Γιατί όποιος δεν θέλει τον Πολάκη, στην πραγματικότητα δεν θέλει την κυβέρνηση του Αλέκση. Όποιος δεν θέλει τον Πολάκη, δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό ακριβώς οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ξαναπροστατέψουν τον Κρητικό λεβέντη. Ακόμα κι εκείνοι που ξαφνικά παριστάνουν ότι τους βρωμάει. Γιατί ξέρουν ότι προστατεύοντας τον Πολάκη, προστατεύουν τους εαυτούς τους. Και μπράβο τους.
Υ.Γ. Ο σύντροφος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον σύντροφο Πολάκη χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, το επιχείρημα «είναι Σφακιανός». Σε περίπτωση που δεν ακουστεί ή δημοσιευθεί κάποια διαμαρτυρία από τον δήμο Σφακίων (ή από κάποιον άλλο φορέα που να εκπροσωπεί τους Σφακιανούς) είναι σωστό να υποθέσουμε ότι ο Αλέκσης έχει δίκιο όταν αποδίδει τα προβλήματα συμπεριφοράς και ήθος του Πολάκη στην καταγωγή του;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.