- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπανάτσιου: Οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους θεσμούς
Μειώσεις σε ΦΠΑ και χαμηλό συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου
Οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία θα κατατεθούν στη Βουλή μετά το Πάσχα.
Ελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ και του κατώτατου φορολογικού συντελεστή βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως ανέφερε σε σημερινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου
«Η οικονομία πηγαίνει καλά, κάναμε αίτηση στον ESM για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ και το καλό κλίμα μας επιτρέπει να δώσουμε στους πολίτες αυτό που τους αναλογεί» ανέφερε η υφυπουργός για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα για να περιμένουμε το τέλος του χρόνου, όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα για να δώσουμε αυτό που θα απομείνει εκεί που θέλουμε.
Η υφυπουργός εξήγησε ότι στο τραπέζι βρίσκονται διάφορες προτάσεις οι οποίοι κοστολογούνται και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα. Μεταξύ αυτών, όπως είπε είναι η μείωση του ΦΠΑ, ενώ έχει συζητηθεί και μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή. Σε ερώτηση σχετική με τον ΦΠΑ στην εστίαση διευκρίνισε ότι το θέμα είναι ευρύτερο επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα.
Σε ότι αφορά τη μεσαία τάξη, η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για την ελάφρυνσή της αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση του συντελεστή από το 26% στο 22% για τους επαγγελματίες και τη μείωση των εισφορών.
«Η δικιά μας πολιτική είναι για τους πολλούς, είναι για τους περισσότερους. Δεν είναι για τους λίγους. Μας ενδιαφέρουν και οι επιχειρήσεις και δίνουμε φορολογικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν» τόνισε η υπουργός.
Μετά το Πάσχα θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως είπε η υφυπουργός, και οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία. Σε ερώτηση σχετική με τη θέση των Θεσμών για το θέμα αυτό εξήγησε ότι οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους Θεσμούς και ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική την οποία και θα εφαρμόσει.
Αναφορικά με τη ρύθμιση της εφορίας είπε ότι για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ευνοϊκοί οι όροι. Στα υψηλότερα εισοδήματα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, ανέργους. Όπως δήλωσε η κα Παπανάτσιου, το μίνιμουμ των δόσεων θα είναι 18 και το μάξιμουμ 120.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.