- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bloomberg για Τσίπρα: Το Brexit με «κωλοτούμπα» ανατρέπεται
Ποια ήταν η συνεισφορά του Έλληνα πρωθυπουργού στην Σύνοδο Κορυφής για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ
«O ειδικός στην αντιστροφή των αποτελεσμάτων στα δημοψηφίσματα λέει ότι ακόμα και το Brexit μπορεί να αποτραπεί» τιλτοφορείται το άρθρο του Bloomberg αναφερόμενο σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στους συναδέλφους ηγέτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ότι εάν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα αναγκαστεί να κάνει ευρωεκλογές.
«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των Brexiteers και ίσως ακόμη και η αρχή του τέλους για το Brexit», δήλωσε ο Τσίπρας, σύμφωνα με κείμενο παρέμβασής του, που μοιράστηκε σε διπλωμάτες που ασχολούνται με το θέμα. Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τους ζήτησε να εξετάσουν το ενδεχόμενο εάν η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει αυτή τη δυνατότητα.
Ο Έλληνας πρωθυπυργός, σύμφωνα με το Bloomberg, γνωρίζει κάποια πράγματα για την ακύρωση αποτελεσμάτων σε δημοψηφίσματα. Κάλεσε σε μια λαϊκή ψήφο για μια συμφωνία που πρσέφεραν οι Ευρωποαίοι ηγέτες στην Ελλάδα το 2015 και πάλεψε εναντίον της. Κέρδισε το δημοψήφισμα μόνο για να αντιστρέψει την πορεία του και να δεχθεί τη συμφωνία μέσα σε μία νύχτα στις Βρυξέλλες.
Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, η αντιπολίτευση υποστήριξε τη συμφωνία, βοηθώντας τον Τσίπρα να ξεπεράσει μια ανταρσία από τους υποστηρικτές του, οι οποίοι ψήφισαν εναντίον του στο Κοινοβούλιο.
Η Τερέζα Μέι από την άλλη, απέτυχε επανειλημμένα να αποσπάσει αυτή την υποστήριξη και όταν της ζητήθηκε την Τετάρτη να μιλήσει για τις συνομιλίες της με την αντιπολίτευση, ήταν αμφίλογη και χωρίς δεσμεύσεις, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες που βρέθηκαν στη συζήτηση.
Ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας των υποστηρικτών της ΕΕ, και ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τα 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους που υπέγραψαν αίτημα για να ανακληθεί το δημοψήφισμα για το Brexit.
Κατά ειρωνικό τρόπο, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι οπαδοί της ΕΕ στο δημοψήφισμα χλευάστηκαν με έναν όρο αντίστοιχο του βρετανικού "remoaners"».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.