Πολιτικη & Οικονομια

Ύμνος Λέγκας του Βορρά VS Ραπ του Χρυσανθακόπουλου

Το ελληνικό πολιτικό τραγούδι στα καλύτερά του

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323143_panaxaikh_olympiakos_1_3_a_ethnikh_24h_agonistikh_boyleyths_xrysa_14-04-2002_1.jpg
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ / ICON PRESS / INTIME NEWS

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα λικνίζεται στο ρυθμό του ραπ αριστουργήματος με το οποίο ο Αλέκος ο Χρυσανθακόπουλος (ναι, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και ναι, αυτός με τα φρουτάκια) προσπαθεί να διαφημίσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Πάτρας στη νεολαία της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού.

Το αποτέλεσμα είναι πιο σπαρταριστό κι από την απεικόνιση των πανκ στις ταινίες του Δαλιανίδη με τον Ψάλτη κι αν δεν το έχετε ακόμα απολαύσει είναι αυτό:

ΜΙΝΑΡΑΠ - Το ραπ του Χρυσανθακόπουλου

Πριν συνέλθετε από το σοκ το οποίο προκαλεί σε κάθε ανυποψίαστο η επαφή με τις σύγχρονες μορφές του πολιτικού τραγουδιού να σας πω πως υπάρχει ένα ακόμα πολιτικοπολιτιστικό προϊόν το οποίο ανταγωνίζεται σε αξία το δημιούργημα του Πατρινού Κέντρικ Λαμάρ κι αυτό είναι ο Υμνος της Ελληνικής Λέγκας του Βορρά.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ξανακούσει περί ελληνικής Λέγκας του Βορρά (που λέγεται Βόρεια Λέγκα για να μη μας λένε και κλέφτες ιδεών) να σας πως ότι είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: Θεσσαλονικιός, πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ βρίσκει μερικούς ακόμα πατριώτες και αποφασίζουν να ποντάρουν στη μετοχή του εθνικισμού (που το πιο πιθανό είναι να καταλήξει σαν το παγωμένο γιαούρτι και τα περισσότερα από τα μαγαζιά που τον πουλάνε θα κλείσουν).

Όποια όμως κι αν είναι η μοίρα της ελληνικής Λέγκας του Βορρά, το απoτύπωμά της θα υπάρχει για πάντα χάρη στον ύμνο της το οποίον σας καλώ να απολαύσετε με την υπευθυνότητα που αρμόζει και αν έχετε το κουράγιο αποφασίστε αν ξεπερνάει τον MC Χρυσανθακόπουλο. Και μπράβο σας.

ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ ΥΜΝΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ