Πολιτικη & Οικονομια

Άνω κάτω η ΔΗΜΑΡ με τη συμπόρευση Θεοχαρόπουλου-Τσίπρα

Τι αναφέρουν σε γραπτή δήλωσή τους 28 πρώην μέλη της ΚΕ του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Αλέξης Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κοινή δήλωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της ηγεσίας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στην «Προοδευτική Συμμαχία», υπέγραψαν 28 πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Η απόφαση Θεοχαρόπουλου προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με στελέχη του κόμματος να υποβάλουν την παραίτησή τους.

«Οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται. Χθες, συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους, οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς» αναφέρουν.

Και διευκρινίζουν: «Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε. διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν "υποψίες" για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε. στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνουν: «Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ό,τι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Δυστυχώς, οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων».

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία εξαπέλυσε επίθεση, σχολιάζοντας τα περί δήθεν διαγραφών και κάνοντας λόγο για fake news. Όπως είπε, η απόφαση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε «με προγραμματική συμφωνία» και «με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», καθώς και «με πολύ μεγάλη πλειοψηφία» 

«Tα fake news και η προπαγάνδα έχουν και τα όρια τους! Δήθεν διαγραφές έχουν ανακαλυφθεί στη ΔΗΜΑΡ για μέλη του ΚΙΝΑΛ! Πρόκειται, μάλιστα, για συνέδρους-μέλη που μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκαν επίσημα από το ΚΙΝΑΛ στο Συνέδριο του και που το καταστατικό του δεν επιτρέπει να είναι μέλη άλλου κόμματος», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Και προσθέτει: «Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν από δύο μήνες. Είναι πρωτοφανές να παρουσιάζονται πολιτικά στελέχη ως μέλη δύο διαφορετικών κομμάτων που δήθεν διαγράφονται. Όπως είναι και πρωτοφανής πρακτική στην πολιτική ζωή της χώρας η απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ, από μέλη μάλιστα της νεοεκλεγμένης ηγεσίας ενός άλλου κόμματος (Κεντρικής του Επιτροπής)».

«Η ΔΗΜΑΡ προχώρησε σε μια απόφαση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματική συμφωνία και με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (91%, 30 ψήφοι υπέρ και 3 κατά) στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ