Πολιτικη & Οικονομια

Είναι κακό να γνωρίζεις ποια είναι η Θωμαρίτα Καλδάρα;

Ναι, γιατρέ, θα καταγγείλω τον σεξισμό απέναντι στη νέα γραμματέα του Μάρκου Μπόλαρη. Να δω τις φωτογραφίες της τώρα;

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thoratita-kaldra-880.jpg
Θωμαρίτα Καλδάρα

Η Θωμαρίτα Καλδάρα μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά, όπως συμβαίνει πάντα με τις «Θωμαρίτες». Ένα ΦΕΚ απόσπασης σε θέση «ΔΕ διοικητικής γραμματέως» στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Θρησκευτικής Διπλωματίας σε συνδυασμό με μια σειρά από «εντατικές» φωτογραφίες της στα social media αρκούν. Πόζες ημίγυμνες επάνω σε καναπέδες, όλο ηδυπάθεια και με «ρούχα» που στην παγκόσμια γλώσσα της μη λεκτικής επικοινωνίας θυμίζουν περισσότερο ενδυματολογικά αξεσουάρ από αυτά που φωνάζουν «κοίτα με» σε μπουζούκια. Ε, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να αποτελέσει το πρόσωπο της στιγμής.

thoratita-kaldra-7.jpg
Θωμαρίτα Καλδάρα

Θωμαρίτα Καλδάρα: Η εντυπωσιακή γραμματέας στο γραφείο του Μπόλαρη

Όπως είναι αναμενόμενο, οι λέξεις «πληθωρική», «αισθησιακή» και «προκλητική» μαζί με την απαραίτητη διευκρίνιση «ξανθιά» κατακλύζουν τα σχετικά άρθρα. Που σε μετάφραση – ας μην κρυβόμαστε – σημαίνουν απλώς «Αρφ». Και στέλνουν το μήνυμα «ελάτε, εδώ έχει μάτι!». Όταν μάλιστα συνοδεύεται και με θέση δίπλα σε υφυπουργό, δίνει άλλοθι για έναν ακόμα πιο εκρηκτικό συνδυασμό: γυμνό και πολιτικό σκάνδαλο. Ό,τι καλύτερο δηλαδή.

Και η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες είναι αυτό ακριβώς που περιμένει κανείς. «Εντατικά επικοινωνιακές» θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ο κομψός politically correct εαυτός αυτού που τις βλέπει. Ο μη politically correct πάλι διαθέτει πολύ πιο άμεσα και brutal επίθετα. Ή απλώς επιφωνήματα. Και ναι, δεν είναι καθόλου περίεργο οι δύο αυτοί εαυτοί να συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο. Εξάλλου πάντα υπήρχαν. Απλώς τώρα αυτή η σύγκρουση του σύγχρονου πολιτισμένου ανθρώπου που λέει «δικαίωμά της να ποζάρει όπως θέλει κόντρα στα στερεότυπα» με τον άλλο ταπεινό εαυτό που ομολογεί ότι προτιμάει τη φωτογραφία «αυτή με τις ψηλές κάλτσες» γίνεται δημόσια. Και ανάλογα με τον βαθμό υποκρισίας του καθενός αποκαλύπτεται ή όχι.

thoratita-kaldra-3.jpg
Θωμαρίτα Καλδάρα

thoratita-kaldra-2.jpg

Στο κάτω-κάτω, όταν ποζάρεις με τον τρόπο που πόζαρε στον προσωπικό της λογαριασμό η νέα γραμματέας του Μάρκου Μπόλαρη, σε κάποιον απευθύνεσαι. Για κάποιο υποθετικό κοινό παίρνεις αυτή τη συγκεκριμένη στάση του τύπου «εξώφυλλο ανδρικού περιοδικού των 90s». Και αυτός ο κάποιος έχει μάθει επί χρόνια να λαμβάνει τα μηνύματα. Δεν μπορεί να εκπαιδευτεί από τη μια στιγμή στην άλλη στα κρύα ντους της πολιτικής ορθότητας και του αντι-σεξισμού.

Αλλά τουλάχιστον μπορεί να προσπαθήσει.

Υ.Γ.1: Κύριε Μπόλαρη, καλά ξεμπερδέματα.

Υ.Γ.2: Κυρία Θωμαρίτα, πού μπορούμε να βρούμε κι άλλες φωτογραφίες; Έχετε Instagram;

Υ.Γ.3: Μα σε θέματα «θρησκευτικής διπλωματίας»; Δηλαδή της αρμοδιότητάς σας είναι η δήλωση του Πάπα;

Υ.Γ. 4: Δηλαδή, τώρα που παραιτήθηκε, τι καταλάβατε όλοι; Το φάγατε το κορίτσι!

thoratita-kaldra-1.jpg
Θωμαρίτα Καλδάρα

thoratita-kaldra-8.jpg
Θωμαρίτα Καλδάρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ