- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παπανδρέου: ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είδαν την κρίση ως ευκαιρία
«Εφάρμοσαν μνημόνια μεν, αλλά εγκατέλειψαν ή και υπονόμευσαν τις προοδευτικές αλλαγές που ξεκινήσαμε» επεσημανε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός
«Καμία άλλη παράταξη δεν κατηγορήθηκε και δεν διώχθηκε τόσο, σε περίοδο δημοκρατίας. Ακόμη και τότε που η χώρα, βίωσε την πιο δημοκρατική και δημιουργική της περίοδο, από τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους»επεσήμανε κατά την ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Μη σας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Λίγο πολύ τα ίδια συμφέροντα εκπροσωπεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους είδαμε στην πράξη. Είναι δύο όψεις της συντήρησης» πρόσθεσε.
«Η συμμαχία τους, οι γέφυρές τους, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον Ελληνικό λαό. Συμμαχούν και πορεύονται χέρι – χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας. Έτσι ώστε, το ένα χέρι να νίβει το άλλο» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Εμείς ως κυβέρνηση της Προοδευτικής Παράταξης, και εγώ προσωπικά ως πρωθυπουργός, αντιμετωπίσαμε την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης. Σε μια Ευρώπη που κρυβόταν και χωρίς σχέδιο. Αγωνιστήκαμε για να αλλάξει η Ευρώπη. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Είπαμε, Όχι στην χρεοκοπία, Όχι στην έξοδό μας από την Ευρωζώνη, Όχι σε μια καταστροφική αμφιθυμία που θα παράτεινε την κρίση αξιοπιστίας και θα μας κρατούσε έξω από τις αγορές για χρόνο. Σηκώσαμε το βάρος μόνοι μας, πατριωτικά, με το όποιο κόστος» πρόσθεσε.
«Τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης με την στάση τους, μας υπονόμευαν, εντείνοντας την κρίση αξιοπιστίας και το χρόνο προσαρμογής με κόστος τεράστιο για τον Ελληνικό λαό.
Η αντιπολίτευση - και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί είδαν την κρίση ως ευκαιρία. Αλλά ευκαιρία για την κομματική τους ματαιοδοξία».
Και αυτό, παρότι επιβεβαίωσαν πανηγυρικά την ορθότητα των στρατηγικών μας επιλογών όταν κατάφεραν να πάρουν την εξουσία. Εφάρμοσαν μνημόνια μεν, αλλά εγκατέλειψαν ή και υπονόμευσαν τις προοδευτικές αλλαγές που ξεκινήσαμε» επεσημανε.
Δεν προτείναμε δημοψηφίσματα μαϊμού τόνισε από το βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.