- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5,13 εκατ. ευρώ στον οίκο Fitch
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2018 το 20% των θυγατρικών τoυ Fitch ανήκαν έμμεσα σε ιδιώτη
Η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές επέβαλε στον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5,13 εκατ. ευρώ για παραβίαση κανόνων που στόχο είχαν να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority, ESMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2018 το 20% των θυγατρικών της Fitch στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία ανήκαν έμμεσα σε ιδιώτη μέσω μιας οντότητας στη Γαλλία. Παράλληλα ο μέτοχος, τον οποίο δεν κατονόμασε η ESMA, συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια τριών εταιριών τις οποίες αξιολογούσαν οι τρεις θυγατρικές του Fitch.
Ο οίκος Fitch ανακοίνωσε ότι καμία από τις παραβάσεις αυτές δεν επηρέασε τις αξιολογήσεις του και η ερμηνεία των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών κανόνων αναφορικά με την ταυτότητα των μετόχων έγινε καλή τη πίστει.
«Δεν έχουμε πλέον μεμονωμένους ιδιώτες μετόχους που να μπορούν να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών που τελούν υπό αξιολόγηση», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του.
Ο Fitch ανήκει στον αμερικανικό εκδοτικό όμιλο Hearst μετά την εξαγορά ποσοστών από τη γαλλική Fimalac. Είναι ένας από τους «Τρεις Μεγάλους» οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, μαζί με την Standard & Poor's και τη Moody's που κυριαρχούν παγκοσμίως στον συγκεκριμένο κλάδο.
Η ESMA πιστοποιεί και ρυθμίζει τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης στην ΕΕ. Ανακοίνωσε ότι το πρόστιμό της αντανακλά τα μέτρα που οικιοθελώς έλαβαν οι τρεις θυγατρικές του Fitch για να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβούν στο μέλλον ανάλογες παραβιάσεις.
Ο Fitch αντιστοιχεί στο 15,1% της ευρωπαϊκής αγοράς πιστοληπτικών αξιολογήσεων, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μετά τον S&P με 46,3% και τον Moody's με 32%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ σε 48.150 δικαιούχους - Αναλυτικά όλα τα ποσά
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.