- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη
Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία
«Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη βράβευσή της ως «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.
Οι Ευρωβουλευτές της Χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών, με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κ. Σπυράκη διακρίθηκε σε μία ανοιχτή διαδικασία με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, ενώ ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών που έφτασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.
Συνολικά, βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Ανάπτυξη, στην οποία βραβεύτηκε η κ. Σπυράκη, συνυποψήφιοί της ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής, εισηγητής του Horizon Europe, Christian Elher (Κρίστιαν Έλχερ), και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Patrizia Toia (Πατρίτσια Τόια), επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.