- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σπηλιωτόπουλος: Tα έδωσα όλα και μου χρωστούν
«Περίμενα για λόγους ηθικής τάξης να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά»
«Την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας την έμαθα από τα ΜΜΕ! Μέχρι τότε δεν είχε έγινε καμία θεσμική συζήτηση με εμένα, που κατείχα και επισήμως τη θέση του εκπροσώπου της Ν.Δ. στον Δήμο. Περίμενα για λόγους ηθικής τάξης να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά» αναφέρει, σε συνέντευξή του στην "Espresso", ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Θυμίζοντας ότι παραιτήθηκε από πρώτος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών για να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, προσθέτει «δεν μπήκε κανείς στον κόπο να με ενημερώσει για τις προθέσεις της ΝΔ» και σημειώνει: «Κι αυτό όχι γιατί "υποφέρω" από τεράστιο "εγώ", που είναι η νόσος της πολιτικής και των πολιτικών της εποχής μας, αλλά γιατί πιστεύω ότι όταν είσαι εντάξει, όπως ήμουν εγώ απέναντι στην παράταξη, πρέπει και εκείνη να σε υπολογίζει. Έτσι δίνει το παράδειγμα και σε άλλους για να αγωνιστούν. Εγώ αυτό έκανα για την παράταξη. Ρωτήστε την παράταξη για εμένα. Τα έδωσα όλα και μου χρωστούν.».
Ερωτηθείς αν είχε προτάσεις και επαφές με άλλα κόμματα, απαντά θετικά, σημειώνοντας πως «είναι φυσικό». «Αλλά μιλάτε για μένα. Πολλά μπορεί κανείς να μου πει, όχι όμως ότι είμαι δογματικός ή ακραία φανατικός. Πιστεύω στο μέτρο και στη σύνθεση ιδεών και απόψεων. Σε προγραμματικές συζητήσεις», προσθέτει.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι «έχει επιδείξει σημαντικές αντοχές και ευελιξία, που θα ήταν λάθος να διαγράψουμε την πολιτική του παρουσία με την αλαζονική ανάγνωση της φωτογραφικής απεικόνισης των δημοσκοπικών απεικονίσεων της στιγμής». «Και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να αφήσουμε τις Πρέσπες να μας διχάσουν σε πατριώτες και μειοδότες» προσθέτει.
Όσον αφορά δε τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνει: «Οι επιλογές που θα κάνει η ΝΔ σήμερα προδιαγράφουν τη μελλοντική εξέλιξή της. Αν καταφέρει να επιτύχει με πανστρατιά και συσπείρωση όλων μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, αν διεκδικήσει κυβέρνηση, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών ίσως να μην παρέχει την ηθική νομιμοποίηση για σύντομες πρόωρες εκλογές».
Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για σχέση μεταξύ συριζαίων και καραμανλικών, κάνει λόγο για «συνομωσιολαγνεία που στοιχειώνει την πολιτική». «Κατασκευάζουμε ενόχους για να εξαγνίσουμε τα δικά μας λάθη και σενάρια πολιτικής φαντασίωσης για να ερμηνεύσουμε τα αυτονόητα, όταν ο δογματισμός δεν μας αφήνει. Σχέσεις συνεργασίας με τη συνομωσιολογική προσέγγιση δεν υπάρχουν», τονίζει.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, δηλώνει "παρών", στην πολιτική, «αλλά όχι επαγγελματίας, θεσηθήρας, ούτε αμοραλιστής». «Εργάζομαι για να έχω την πολυτέλεια της ελευθερίας απόψεων», λέει
Μιλώντας περαιτέρω για τη ΝΔ κάνει λόγο για «λούμπεν στοιχεία», σημειώνοντας «δεν αναφέρομαι σε απόψεις, αλλά στο αγοραίο ύφος, στις προβληματικές συμπεριφορές, στις οβιδιακές μεταμορφώσεις για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών». «Οι επιλογές της ΝΔ θα δείξουν αν αυτά τα λούμπεν στοιχεία θα αποδυναμωθούν ή θα ασκούν επιρροή», προσθέτει.
Τέλος, ερωτηθείς τι πήγε στραβά και βγήκε εκτός παιχνιδιού, έστω και προσωρινά, απαντά: «Πίστεψα ότι οι θέσεις ευθύνης σε μια παράταξη προδιαγράφουν αρχές και αξίες που υπάρχουν για να δίνουν το παράδειγμα στους πολίτες, στα στελέχη, στις επόμενες γενιές. Και εξηγούμαι: Με επιστράτευσαν από τη Β΄ Αθηνών, όπου εκλεγόμουν συνεχώς και υψηλά, για να κατέβω για τον Δήμο της Αθήνας. Δέχθηκα. Μου ζήτησαν να παραιτηθώ από βουλευτής, για να δώσω με μεγαλύτερες αξιώσεις τη μάχη του δήμου. Δέχθηκα. Μου είπαν, όμως, ότι θα είμαι υποψήφιος. Πίστεψα. Μου είπαν ότι η προσφορά μου αναγνωρίζεται. Πίστεψα. Μου ζήτησαν να μείνω στην Αυτοδιοίκηση. Έμεινα. Ανακοίνωσαν άλλο υποψήφιο. Υπέμεινα. Ποιο είναι το δικό σας συμπέρασμα; Τι παράδειγμα δίνουμε;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.