- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσίπρας: Εμείς σεβαστήκαμε τον λαό
«Η αντιπολίτευση έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της καταστροφολογίας, αυτό της γελοιοποίησης»
«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας. Τα δύσκολα χρόνια έχουν μείνει πίσω μας. Το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015, δεν έμεινε μετέωρο. Η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα και πως όμως κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας.
Ανέφερε ότι «φτάσαμε ως εδώ δίνοντας δύσκολες μάχες και γιατί το τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια δεν το κρατούσαν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία, αυτοί που αγνόησαν και περιφρόνησαν το λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε, τον σεβαστήκαμε και θεωρήσαμε ύψιστο καθήκον να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του».
Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών του 2019, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα».
«Γιατί μοιάζει με σταυροδρόμι αλλά στη πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή… Αναστροφή στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Είπε στους βουλευτές ότι «έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι, αλλά πλέον και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται, γιατί οι μάχες που δώσαμε, οι νίκες που πετύχαμε, διαμόρφωσαν και μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά συνολικά για την ελληνική κοινωνία».
«Αποδείχθηκε ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και των διαρκών καταναγκασμών», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς, και διαψεύδονταν παταγωδώς. Η ΝΔ, είπε, αυτογελοιοποιείται.
Σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να είναι εδώ» προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».
Έκανε ακόμα λόγο για ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία συνέπεσε με την αύξηση σε 620.000 συντάξεις από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού που επίσης πολέμησαν με σθένος.
«Η αντιπολίτευση έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της καταστροφολογίας, αυτό της γελοιοποίησης» είπε ο Αλ. Τσίπρας, στηλιτεύοντας τη θέση ότι η οικονομία ανακάμπτει επειδή τάχα, όπως είπε, οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εκλογές.
«Η αυτογελοιοποίηση της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που διακατέχει τη ΝΔ, όταν δεν τους αγγίζει πλέον ούτε η κοινή λογική», σχολίασε και πρόσθεσε πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός κατεστημένου που θέλει να επανέλθει και για να εκδικηθεί» όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, όπως ανέφερε, «αλλά και έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές που έκανε σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».
«Γι΄ αυτό και το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, είναι ένα σχέδιο συμμόρφωσης των "απείθαρχων", των "ατάκτων"», είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «διάλυση της δημόσιας υγείας, ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στους ζωτικούς τομείς του δΔημοσίου, όλα αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πηγή σπατάλης». Είπε ότι κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είναι εκπρόσωποι και εκφραστές της "ελίτ" και «οραματίζεται μια Ελλάδα που θα ευημερούν λίγοι και θα στενάζουν οι πολλοί» και μίλησε για έναν αγώνα που διεξάγεται «χωρίς αρχές, χωρίς όρια στο ψέμα, τη λάσπη, την προπαγάνδα, το διχασμό"». Είπε ότι το βίωσαν κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Ελλάδας όταν με σθένος υπερασπίστηκαν αυτό που πίστευαν ως εθνικό και πατριωτικά σωστό και βρέθηκαν αντιμέτωποι με βιαιοπραγίες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε, δεν βρήκε μερικά λόγια να σχολιάσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.