Πολιτικη & Οικονομια

WSJ: Η Αθήνα δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις λόγω εκλογών

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το πάγωμα της εκταμίευσης είναι κατά κύριο λόγο μια συμβολική κίνηση, καθώς η Ελλάδα δεν έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσακαλώτος - Σεντένο - Χουλιαράκης
Τσακαλώτος - Σεντένο - Χουλιαράκης © ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ως σημάδι της ευρωπαϊκής ανησυχίας ότι η Αθήνα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, ερμηνεύει η Wall Street Journal τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup να καθυστερήσει η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.

«Οι Ευρωπαίοι υποσχέθηκαν στην Αθήνα το ποσό, μέρους των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αν συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την οικονομία της, μετά το τέλος του προγράμματος. Όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκρούει κάποιες από τις προτάσεις της ευρωζώνης, οδηγώντας στην απόφαση της Δευτέρας», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι η αναβολή της εκταμίευσης είναι κατά κύριο λόγο μια συμβολική κίνηση, καθώς η Αθήνα δεν έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρέπει να διεξάγει εκλογές το αργότερο έως τον Οκτώβριο, δεν θέλει να κάνει πιο εύκολο για τις τράπεζες να μπορούν να κάνουν κατασχέσεις σπιτιών. Η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αυτές, υποστηρίζει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι υπέρ των τραπεζών και πως δεν προστατεύει αρκετά τους ιδιοκτήτες κατά των κατασχέσεων», αναφέρει η Wall Street Journal και καταλήγει: «Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 11%, επίσης έπιασε εξαπίνης τους Ευρωπαίους. Κάποιοι θεωρούν πως είναι επικίνδυνη για την αγορά εργασίας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία πάντως, υποστηρίζει ότι η αύξηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια».


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιμές στο ταβάνι: Όταν ακόμη και τα βασικά έχουν γίνει είδη πολυτελείας
Τιμές στο ταβάνι: Όταν ακόμη και τα βασικά έχουν γίνει είδη πολυτελείας

Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ακρίβεια δεν μπαίνει σε κάθε νοικοκυριό από την ίδια πόρτα
Η ακρίβεια δεν μπαίνει σε κάθε νοικοκυριό από την ίδια πόρτα

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY