Πολιτικη & Οικονομια

Εντός του Μαρτίου αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πότε λήγει η προθεσμία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tax

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου ώστε η πρώτη δόση να είναι για την 31η Αυγούστου.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες ώστε η μοναδική αλλαγή που θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά να είναι η μείωση έως και κατά 60-100 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε από το Forum των Δελφών ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αλλάζει η διαδικασία υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχώνμε τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρακτικά, η πληροφορία για το ύψος των μισθών και συνολικότερα των αποδοχών, θα πρέπει να φτάνει στην ΑΑΔΕ ανά μήνα. Αυτό θα επιτρέψει στις αρχές να καταργήσουν την ετήσια δήλωση αποδοχών κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για να μάθουν πόσα εισέπραξε ο κάθε εργαζόμενος.

Από τους Δελφούς, ο Γ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην προώθηση των ακόλουθων ηλεκτρονικών υπηρεσιών:

  • Εφαρμογή για τη δήλωση του λογαριασμού IBAN από όλους τους φορολογούμενους
  • Εφαρμογή που θα επιτρέπει στον φορολογούμενο να έχει on line ενημέρωση για τις επιστροφές φόρου που μπορεί να εκκρεμούν υπέρ του.
  • Προωθείται η ηλεκτρονική τιμολόγηση. «Πέρυσι, παρουσιάσαμε το θέμα στους Δελφούς ως ιδέα αλλά σήμερα είμαστε κοντά στην υλοποίηση μέσα στο έτος» τόνισε ο Γ. Πιτσιλής.
  • Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των μερισμάτων, των τόκων και των δικαιωμάτων.
  • Εκσυγχρονίζεται η πύλη της ΑΑΔΕ η οποία θα αποστέλλει ηλεκτρονική πληροφόρηση για την έκδοση νέων εγκυκλίων σε όσους θελήσουν να εγγραφούν στην σχετική υπηρεσία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ