- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρίτσης: Με σταυρό οι ευρωεκλογές 26 Μαΐου με Α΄ γύρο αυτοδιοικητικών
Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής
Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.
Για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη είπε ότι «προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ και η εκκωφαντική σιωπή μερίδας των ΜΜΕ» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «αλίμονο αν συμψηφίζουμε το κάπνισμα (του Παύλου Πολάκη) σε δημόσιο χώρο με την ασέλγεια σε ανήλικους».
Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. «Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο», πρόσθεσε. Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.
Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης». Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των «ελληνοποιήσεων», είπε ότι στην Α΄ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας για το «σπάσιμο» των μεγάλων δήμων, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη, ενώ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και «θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.