- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαρίτσης: Με σταυρό οι ευρωεκλογές 26 Μαΐου με Α΄ γύρο αυτοδιοικητικών
Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής
Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.
Για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη είπε ότι «προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ και η εκκωφαντική σιωπή μερίδας των ΜΜΕ» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «αλίμονο αν συμψηφίζουμε το κάπνισμα (του Παύλου Πολάκη) σε δημόσιο χώρο με την ασέλγεια σε ανήλικους».
Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. «Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο», πρόσθεσε. Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.
Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης». Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των «ελληνοποιήσεων», είπε ότι στην Α΄ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας για το «σπάσιμο» των μεγάλων δήμων, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη, ενώ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και «θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.