- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενδεχόμενο εκταμίευσης του 1 δισ. στο επόμενο Eurogroup
Τι αναφέρουν πηγές της Ευρωζώνης
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εγκριθεί η δόση τους ενός περίπου δισεκατομμυρίου, από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας ή διαφορετικά το αργότερο στο Eurogroup του Απριλίου, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη σχετική συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι θεσμοί ενημέρωσαν σήμερα τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τα ανοιχτά θέματα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έλαβε η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή, όπως καταγράφονται στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας. Αυτά είναι κυρίως το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για το οποίο όμως ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, οι ιδιωτικοποίησεις στον τομέα του φυσικού αερίου και η αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν αποκλείεται αυτά να έχουν προχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να λάβει θετική απόφαση το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι πιθανό να παραταθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου.
Καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωζώνης, σχολίαζαν, τέλος, ότι το κλίμα ήταν θετικό στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι θεσμοί μετέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα σημειώνει γρήγορα πρόοδο και ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα ανοιχτά ζητήματα το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.